Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo Constanța Avertizări meteorologice extreme în municipiul Constanța! Măsurile de siguranță recomandate de primărie

ro

25 Nov, 2023 13:08 2615 Marime text


foto: Primăria Constanța
Atenționările emise de Administrația Națională de Meterologie sunt următoarele:

Cod Galben-valabil în intervalul 25 noiembrie 2023, ora 10:00 – 26 noiembrie 2023, ora 18:00. În intervalul menționat, în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 60…75 km/h.

Cod portocaliu-valabil de astăzi 25 noiembrie, ora 10:00 –  până mâine 26 noiembrie, ora 18:00.

În perioada de timp menționată vor fi precipitații abundente, se vor acumula cantități de 50...60l/mp și izolat 70 l/mp. Începând din această noapte de sâmbătă spre duminică ( 25/26 noiembrie ) vor predomina ninsorile. Va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 85...90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În urma acestor avertizări venite din partea meteorologilor, vă rugăm să evitați deplasările și să rămâneți la domiciliu, transmit reprezentanții Primăriei Constanța. 


Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac: 

“Am convocat Comitetul Local de Situații de Urgență și împreună cu membrii echipei vom acționa pentru a veni în sprijinul comunității. Îi asigur pe constănțeni că toate sesizările au fost preluate și vor fi soluționate. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit măsuri rapide pentru a gestiona situația din teren. Echipele Primăriei, cele ale societăților prestatoare de servicii publice, precum și cele ale ISU Dobrogea sunt mobilizate pentru intervenții continue până la rezolvarea tuturor problemelor semnalate.

Pentru moment, se intervine pentru decolmatarea gurilor de canalizare de frunzele care ar împiedica scurgerea apei, iar echipele societăților care întrețin copacii vor fi pregătite pentru a interveni în cazul în care rafalele de vânt vor doborî copaci.

De asemenea, atunci când temperaturile vor scădea și va fi necesar, utilajele vor fi pregătite pentru a împrăștia material antiderapant. Siguranța dumneavoastră este prioritară pentru municipalitatea constănțeană!”

Vă rugăm să evitați zonele periculoase, precum cele cu copaci, stâlpi, și panouri publicitare. De asemenea, să nu opriți/staționați în apropierea copacilor sau a zonelor afectate pentru a putea interveni rapid pentru remedierea situației de fapt din teren.. Fiți precauti si raportați orice problemă la dispeceratul Primăriei și la numerele de telefon indicate.

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Protecție Civilă– 0737552271, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

     

Citește și:

Vreme severă în Constanța și TulceaCod Portocaliu de precipitaţii abundente în şase judeţe din sudul şi sud-estul ţării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii