Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:46 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanța ne pregătim pentru Cod portocaliu şi galben de inundaţii. Mai multe judeţe din ţară, vizate

ro

04 Jul, 2016 22:24 1127 Marime text
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, astăzi, un cod portocaliu şi galben de inundaţii, care vizează mai multe râuri din ţară. Hidrologii avertizează că drept urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie în bazinele hidrografice: Urluia (bazin superior), Albeşti, Biruinţa şi alte râuri mici din sud-estul judeţului Constanţa. Avertizarea de cod galben a fost emisă la ora 19.15 și va fi valabilă până mâine dimineață, la ora 09.00.
 
Și în judeţul Tulcea este în vigoare, până la ora 24.00, un cod galben de inundaţii care vizează bazinul hidrografic Topolog şi bazinele hidrografice mici din Dobrogea.
 
Hidrologii spun că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinele hidrografice: Iminog (județul Olt), Călmățui – bazin superior și afluenți, Vedea – râurile mici din bazinul mijlociu și inferior (județele Olt, Argeș și Teleorman), Neajlov – râurile mici din bazinul mijlociu și inferior (județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu).
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii