Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța sub Cod Portocaliu și Cod Galben de caniculă și disconfort termic accentuat

ro

20 Aug, 2023 10:15 1062 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertzări Cod Portocaliu și Cod Galben de caniculă și diconfort termic ce vizează toată țara. 

Potrivit ANM în zilele de 20 și 21 august va fi în vigoare un cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat. 

În intervalul menționat valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Notă: Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Foto: ANMDe asemenea a fost emis un cod portocaliu de val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat valabil în ziua de 21 august în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București. 

Conform ANM, luni (21 august) în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și: 

Două zile de foc în toată țara! Temperaturile maxime pot ajunge până la 37 de grade în sud-estul țării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii