Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța sub Cod Galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Când expiră atenționarea meteorologilor

ro

14 Jul, 2021 10:10 1400 Marime text
  • A fost emis un cod galben de val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă valabil în intervalul 14 și 15 iulie. 

Administrația Națională de Meteorologie a actualșizat astăzi atenționările meteo de val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă. 

Potrivit ANM a fost emis un cod galben de val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă valabil în intervalul 14 și 15 iulie. 

„Valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării“ - au transmis meteorologii. 


Notă: începând din după-amiaza zilei de joi (15 iulie), în jumătatea de vest a țării instabilitatea atmosferică se va accentua.

De asemenea a fost emis și un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat valabil astăzi, 14 iulie. 

„În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 36...39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22...20 de grade. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj“ - a precizat ANM.


Sursa foto: ANM
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii