Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județele Constanța și Tulcea sub Cod Portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale. Când expiră avertizarea meteo

ro

25 Jun, 2023 11:05 3659 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo de instabilitate atmosferică ce vizează mai multe județe din țară, printre care și Tulcea și Constanța. 

Potrivit ANM, a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă în intervalul 25 iunie, ora 10 – 26 iunie, ora 10. 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale  a fost emis pentru intervalul 25 iunie, ora 11 – 26 iunie, ora 04

Pe parcursul zilei la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65...75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și: 

Județul Constanța, sub cod portocaliu de vreme rea! A fost transmisă avertizare RO-ALERT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii