Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Toată țara vizată de o informare meteo de vreme foarte rece

ro

09 Oct, 2021 08:19 1913 Marime text
  • Avertizarea este valabilă în intervalul ora 5:30 până la ora 10:00. 
  • În intervalul 08 octombrie, ora 10 - 11 octombrie, ora 10 vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o avertizare now casting cod galben ce vizează județele Constanța și Tulcea. 

Potrivit ANM, avertizarea este valabilă în intervalul ora 5:30 până la ora 10:00. 

Astfel, în județul Constanta: zona de litoral și județul Tulcea: zona de litoral; se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55 - 65 km/h

ANM a emis ieri o informare meteo ce vizează întreaga țară. Potrivit ANM, în intervalul 08 octombrie, ora 10 - 11 octombrie, ora 10 sunt așteptate vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1500 m), intensificări temporare ale vântului

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.
      
Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest. La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15...25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30...35 l/mp.
     
Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60...70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45...60 km/h.

UPDATE: ora 10.00

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până la ora 16.00 avertizarea cod galben de intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55 - 65 km/h, avertizare ce vizează zonele de litoral din județele Constanța și Tulcea. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii