Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață, burniță și polei. Cum se circulăî pe autostrăzile A2 București – Constanța și A4 Ovidiu – Agigea

ro

23 Dec, 2022 07:54 1250 Marime text
Cod galben de ceațăAdministrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben ce vizează județele Constanța și Tulcea. 

Potrivit ANM, în intervalul 23-12-2022 ora 6:00 până la 23-12-2022 ora 9:00 în județele Constanța și Tulcea se vor semnala local și temporar ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Ceața reduce vizibilitatea la 200 metri, izolat la 50 de metri, pe raza județelor Argeș, Bacău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Olt, Teleorman, Tulcea, Vâlcea și Vrancea, precum și pe Autostrada A3 București – Ploiești și pe autostrăzile A2 București – Constanța (tronson kilometric 144 - 212) și A4 Ovidiu – Agigea.

„Conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să evite manevrele periculoase dacă vizibilitatea este diminuată, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice. Nu opriți în mod nejustificat pe benzile de rulare sau pe banda de urgență de pe autostradă!“ - au precizat reprezentanții Centrului Infotrafic

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii