Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județele Constanța și Tulcea sub cod galben de caniculă și disconfort termic

ro

26 Aug, 2023 10:09 1291 Marime text
Foto: PixabayAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo de caniculă ce vizează mai multe județe din țară, printre care și Tulcea și Constanța. 

Potrivit ANM, pentru astăzi 26 august a fost emis un cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat. 

Sâmbătă (26 august) valul de căldură se va extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă  în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 22 de grade.

De asemenea tot astăzi este în vigooare un cod portocaliu de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. 

În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...38 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Mâine, 27 august va intra ăîn vigoare o avertizare cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat. 

Duminică (27 august) valul de căldură va persista în toată țara. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Notă: Luni 28 august valul de căldură va persista în toate regiunile, iar începând de marți (29 august) se va retrage spre jumătatea estică.

Un cod portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic accentuat va fi în vigoare în data de 27 august. 

În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Citește și: 

Cod galben de caniculă la malul mării. Ce a anunțat ANM pentru Constanța, dar și pentru restul țării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii