Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA anunță Cod portocaliu de viituri pe râuri din judeţul Constanţa!

ro

06 Jun, 2022 09:59 1649 Marime text
 
Viituri în județul Constanța, imagine cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța Capitolul vreme rea pare să nu se sfârșească. 


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, 06 iuniue,  o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe cursuri de apă din judeţul Constanţa.

 

Până la ora 12:00, se vor înregistra torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinul hidrografic Casimcea - bazin aval S.H. Cheia, precum şi pe râurile mici din estul judeţului Constanţa., transmit hidrologii. 



Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Nuntaşi, Săcele, Corbu şi Valea Neagră.


Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa au emis averitzarea. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii