Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare meteorologică de ultimă oră! Când expiră și ce zone sunt vizate

ro

31 Mar, 2022 10:51 2264 Marime text
Meteo, foto: Facebook/ Administratia Nationala de Meteorologie RAAdministrația Națională de Meteorologie a emis o infirmarea meteorologică, valabilă în intervalul  31 martie, ora 12.00 - 2 aprilie, ora 21.00. 

Fenomene vizate sunt ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică.
 
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Notă: Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.


Deasemenea, o atenționare meteo de tip Cod Galben a fost emisă în perioada 31 martie, ora 18.00 - 2 aprilie, ora 21.00.

Fenomene vizate sunt cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50...70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55...65 km/h și izolat peste 70...75 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii