Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După caniculă se întorc ploile! Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de instabilitate atmosferică și ploi

ro

22 Aug, 2022 10:41 7598 Marime text
Cod galben. Foto: pexelsAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi avertizările meteo. Potrivit ANM, a fost emisă o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ valabilă în intervalul 22 august, ora 10:30 – 23 august, ora 22:00. 

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Notă: În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat.

De asemenea a fost emisă și o avertizare cod portocaliu de ploi abundente valabilă în intervalul 22 august, ora 10:30 – 23 august, ora 22:00

Conform ANM, în nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60...70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii