Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea, sub semnul disconfortului termic și al instabilității 29 de grade Celsius, resimțite la Constanța, la ora 6.00

ro

07 Jul, 2020 07:07 1579 Marime text


•    Atenționarea este valabilă până mâine dimineață, la ora 10.00

Județul Constanța se află și astăzi sub atenționare meteorologică legată de manifestări de instabilitatea, dar și disconfort termic. Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, aceste fenomene se vor menține pe tot parcursul acesti zile, urmând ca informarea să fie valabilă până mâine dimineață, la ora 10.00.
Ca o paranteză, potrivit graficului cu valorile resimțite în această dimineață, pusă la dispoziție de ANM, la Constanța, la ora 6.00, erau 29 de grade Celsius resimțite, în timp ce la Sulina, în Tulcea, erau 30 de grade Celsius resimțite.

Iată datele oficiale puse la dispoziție de Administrația Națională de Meteorologie, cu privire la informarea generală valabilă până mâine:

Informare generală de manifestări de instabilitate, disconfort termic; pentru județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea
Interval:
06 Iul 10:00 - 08 Iul 10:00
Fenomene vizate: manifestãri de instabilitate, disconfort termic În cea mai mare parte a ţãrii vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã, ce se va manifesta prin frecvente descãrcãri electrice, averse torenţiale, grindinã şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp. În intervalul menţionat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, iar temperaturile maxime vor atinge 33...36 de grade. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizãri de vreme severã imediatã.

Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii