Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria. Anunțul meteorologilor

ro

11 Aug, 2023 19:58 1182 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria. Iată de ce temperaturi vor avea parte românii care merg la munte sau la mare.

În intervalul 14 – 21 august 2023, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice.


”O vreme în general frumoasă, cu nopți și dimineți reci.

Mâine vom mai consemna valori ale temperaturilor minime de numai 6...8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, 18...20 de grade pe litoral și în zona Deltei, în timp ce în restul țării, mai ales în sud, valori apropiate de 19...20 de grade.

La nivelul temperaturilor maxime, dacă mâine vorbim de valori cuprinse între 23 până la 31 de grade, același lucru va fi de interes și pentru debutul săptămânii următoare când vorbim, mai ales luni și marți, de temperaturi ușor în creștere, până la 32°.

Însă, într-adevăr, nopțile și diminețile rămân în continuare ușor mai răcoroase, cel mai mult se va resimți această răcorire în regiunile intracarpatice.

Și la această oră, consemnăm o diferențiere a ceea ce înseamnă valorile de temperaturi mai reci în zonele centrale nordice, cel mult 17...18 grade, în timp ce în regiunile extracarpatice, în extremitatea de vest a țării sau în partea sud, sud-est și est, valori care depășesc 25 de grade în pragul unei zile de vară, cel mai cald fiind în capitală, 29 de grade.

Așadar, o vreme în general frumoasă și călduroasă, dar nopți și dimineți reci”, a precizat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3. 


Vremea 21 – 28 august 2023: Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Vremea 28 august – 4 septembrie 2023: Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.


Citește și: 

Meteo Constanța. Vremea sâmbătă și duminică la malul mării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii