Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi vremea în luna februarie. ANM a emis prognoza

ro

01 Feb, 2022 13:15 1605 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimările privind starea vremii în următoarele patru săptămâni ale lunii februarie. Acestea sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.
 

„Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021”, a transmis ANM. 



Cum va fi vremea până pe 7 februarie



Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât normalul perioadei în sudul și estul țării, dar ușor mai scăzute în zonele montane. În rest, ele vor fi specifice pentru această perioadă din an.



Prognoza meteo în săptămâna 7 – 14 februarie

Meteorologii prognozează temperaturi medii peste normal în toată țara, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-vestul extrem. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zonele montane și centrale, deficitare în sud și apropiate de normalul perioadei în restul țării.



Vremea în perioada 14 – 21 februarie

Valorile termice medii vor fi în jurul celor specifice pentru acestă perioadă a anului, ușor mai coborâte la munte și ușor mai ridicate în sud-vest.


Vremea în săptămâna 21 – 28 februarie

Temperaturile medii vor fi ușor sub normalul perioadei în regiunile intracarpatice, la munte și în sud-estul extrem al țări, iar în rest vor fi apropiate de normal.


 

Sursa foto: Pexels 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii