Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi vremea în Dobrogea la final de septembrie și început de octombrie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

ro

25 Sep, 2023 14:32 1021 Marime text
foto: UNSPLASHAdministrația Națională de Meteorologie a publicat azi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

Potrivit ANM, în Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât cele climatologic specifice (cu 3...5 grade peste norme pe litoral și cu până la 7 grade în vestul regiunii), astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 24...27 grade.

Pentru primele zile ale lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii ce va determina maxime diurne de 20...24 de grade, urmând ca ulterior temperaturile să mai crească ușor.

În privința regimului termic nocturn, la începutul perioadei se vor înregistra valori de 18...20 de grade în zona costieră și 14...17 grade în restul regiunii, urmând ca după 1 octombrie minimele să fie mult mai modeste (11...14 grade grade, mediat regional).

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână când ploile vor lipsi; după data de 1 octombrie, dar îndeosebi spre finalul intervalului de prognoză, vor fi perioade în care vor fi posibile ploi locale, în general slabe.

Citeste și: 

Vreme în general frumoasă în Dobrogea. Prognoza la debutul săptămânii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii