Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codul galben de vreme rea, prelungit de meteorologi. A fost emisă și informare meteo ce vizează toată țara

ro

25 Jan, 2019 12:09 1912 Marime text
Meteorologii au emis o informare meteo valabilă în intervalul 25 Ianuarie, ora 12.00 - 27 Ianuarie, ora 06.00. Potrivit ANM, în acest interval se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și polei.
 
Astfel, în intervalul menționat aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ se va extinde începând din sud-vestul țării către regiunile sudice şi sud/estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.
 
De asemenea, meteorologii au prelungit avertizarea cod galben în intervalul 25 ianuarie, ora 14.00 - 26 ianuarie, ora 14.00. Potrivit ANM, se vor înregistra predominant ninsori însemnate cantitativ în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.
 
În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15...25 l/mp și izolat peste 35 l/mp.
     
În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind și troienind zăpada.
 
Fenomene și zone vizate: polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei; ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei și al Munteniei; intensificări ale vântului
 
În regiunile sudice și sud-estice temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55...60 km/h și izolat 70 km/h.
     
Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.
    
În nordul Olteniei și al Munteniei, cantitățile de apă vor fi în general de 20...30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii