Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod roşu de inundații! Hidrologii avertizează că riscul de viituri rămâne ridicat

ro

26 Apr, 2023 14:08 1135 Marime text

Inundații. Sursă foto: Pixabay Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis marți o avertizare cod portocaliu de inundații pentru râuri din Timiş valabilă până miercuri, la ora 14.00. Alte 6 județe, printre care și Clujul, intră sub incidența unui cod galben valabil până miercuri la ora 18.00.
 
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod roșu și o avertizare cod portocaliu de inundații pentru mai multe râuri din Timiș. Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se vor produce creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol / faza a III-a de apărare pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava – sector aferent S.H. Gătaia (sector îndiguit), județul Timiș.

Este în vigoare și un cod portocaliu de inundații, valabil până miercuri, la ora 12:00. 

Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se vor produce creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație / faza a II-a de apărare pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava – sector aval S.H. Gătaia (sector îndiguit), Moravița – sector aval S.H. Șemlacu Mare (sector îndiguit), județul Timiș., transmit hidrologii. 


Potrivit INHGA, până miercuri, ora 12.00, va fi cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Pogăniş – bazin amonte Ac. Cadar Duboz, Bârzava – bazin amonte S.H. Gătaia, Moraviţa – bazin amonte S.H. Şemlacu Mare, Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Caraş Severin şi Timiş).

Avertizarea hidrologică vizează în principal scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii