Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:45 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu de inundații în următoarele ore

ro

04 Feb, 2017 15:19 811 Marime text
Hidrologii au emis, astăzi, o nouă avertizare Cod portocaliu de inundații, valabilă în următoarele ore, în bazinul hidrografic Someșul Mare, informează Agerpres.

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 23:00, ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, influenței evoluției formațiunilor de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, aglomerări de ghețuri) și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de inundație pe unele râuri din bazinul hidrografic Someșul Mare, județul Bistrița-Năsăud.

Specialiștii precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce, sâmbătă, cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul mijlociu al râului Someșul Mare, în intervalul orar 14:00 - 18:00.

Avertizarea hidrologică a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională 'Apele Române', Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa. Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bistrița-Năsăud.

Sursa foto: inhga.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii