Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Galben și Cod Portocaliu Alertă de furtună și inundații în mai multe județe din țară

ro

12 Jun, 2023 08:57 1212 Marime text
foto cu rol ilustrativ: Primăria Municipiului ConstanțaAvertizare meteo ANM emisă, astăzi! Avertizarea se referă la alerte de cod portocaliu şi cod galben în aproape toată ţara.

Codul Galben este valabil în intervalul 12 iunie, ora 6.00 – 13 iunie, ora 10.00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp., transmite ANM. 

Notă: În restul teritoriului, după-amiaza și seara, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse.

A fost emis și un Cod Portocaliu valabil în intervalul 12 iunie, ora 10.00 – 13 iunie, ora 10.00.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)., au transmis meteorologii. 



Citește și: Cod portocaliu de viituri pe râuri din 7 judeţe. Cod galben de inundaţii în 22 de judeţe!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii