Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Galben în Dobrogea. Ce spun meteorologii. Cât va dura și ce se întâmplă

ro

16 Jul, 2022 11:03 2424 Marime text
Cod galben, foto: meteoromania
Canicula pare să nu ne mai dea pace în România.

Ziua de sâmbătă, 16 iulie, se anunță caniculară,  anunță Administrația Națională de Meteorologie, care a emis o prognoză specială pentru București.

Capitala și 13 județe din sud și sud-est sunt vizate de o atenționare cod galben de vijelii, în a doua parte a zilei, până la ora 22.00.




 Anunțul meteorologilor

Sâmbătă, între orele 14.00 și 22.00, în București, ”disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală  va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”.

Temperatura maximă va ajunge la valori de 33 – 34 de grade Celsius, iar spre seară ”va crește probabilitatea pentru vijelie, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse și descărcări electrice”, anunță ANM. 




Cod galben de vijelii în sud și sud-est

Lucrurile nu stau deloc bine nici în zona de sud și sud-est.

În același interval, a fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care vizează Bucureștiul și alte 13 județe.

”În Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp”, este anunțul meteo. 


 Notă: În regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.


Interval de valabilitate este 16 iulie, ora 14:00 – 16 iulie, ora 22:00 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii