Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:37 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de inundaţii

ro

06 Feb, 2017 22:24 640 Marime text
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până miercuri după-amiază, în 18 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a ploilor înregistrate, a celor prognozate pentru următoarele 48 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, influenței evoluției formațiunilor de gheată (gheață la maluri, pod de gheață, aglomerări de ghețuri) și propagării, până în data de 7 februarie, ora 14:00, va fi Cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Tur - curs mijlociu și inferior, Someș - curs inferior și Crasna - curs inferior (județul Satu Mare).

De asemenea, până miercuri, 8 februarie, ora 16:00, este emis cod galben pentru râurile din bazinele hidrografice Crișul Negru (județul Bihor), Crișul Alb (județele Hunedoara și Arad), Arieș superior și afluenți (județul Alba).

Potrivit INHGA, în intervalul 7 februarie, ora 12:00 - 8 februarie, ora 16:00, creșteri ale debitelor se vor înregistra pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții Mureșului inferior (județele Alba, Hunedoara și Arad), Timiș superior și mijlociu, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera (județele Caraș Severin și Timiș), Cerna (județele Gorj și Caraș Severin), Drincea, Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Jiu superior și mijlociu (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți), afluenții Oltului mijlociu și inferior (județele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș și Olt).

Specialiștii precizează că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în data de 7 februarie, în intervalul orar 14:00 - 00:00 pe unele râuri din județele Caraș Severin, Hunedoara și Gorj.

Începând cu data de 6 februarie, ora 16:00, se ridică avertizarea hidrologică din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.


Sursa foto: INHGA

Ti-a placut articolul?

Comentarii