Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de disconfort termic și caniculă în Dobrogea și vijelii în nord-vestul țării

ro

01 Sep, 2020 10:28 1539 Marime text
  • Meteorologii anunță caniculă începând de astăzi, în mai multe județe.
  • Totodată, în nord-vestul țării vor fi ploi și vijelii

Astăzi, 1 septembrie, în regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37...38 de grade în Lunca Dunării.

Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.

Cod galben de ploi, vijelii și grindină

În intervalul 01 septembrie, ora 10 - 02 septembrie, ora 03, la început în Banat, Crișana, apoi în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Spre seară și noaptea, manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala, local și în regiunile sud-vestice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii