Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Cod roșu în două județe Cod galben de caniculă în Constanța

ro

08 Jul, 2015 07:44 1494 Marime text
 
Vremea va fi caniculară în aproape toată ţara astăzi. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) precizează că astăzi ar putea fi emis cod roșu de caniculă. 

Astfel astăzi, în Constanța, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

În după-amiaza zilei de astăzi, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de mâine, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.


UPDATE 1, ora 12.00

ANM a emis cod roșu de caniculă în judeţele Arad şi Bihor unde se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii