Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Galben. Avertizare meteorologică pentru Zona Dobrogei, și nu numai. Cât durează

ro

28 Jul, 2021 10:08 2191 Marime text
  • În zonele montane și în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină, anunță Administrația Națională de Meteorologie.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting de tip cod galben, valabilă în intervalul 28 iulie, ora 13.00 – 29 iulie, ora 02.00.

În intervalul menționat, local în nordul, centrul și estul țării, în zonele montane și în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.

Notă: Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Deasemenea, a fost emis un alt Cod Galben, valabil în intervalul 28 - 31 iulie. Fenomene vizate sunt: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii