Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare meteo Cod Galben în Dobrogea şi sud-est. Cod Portocaliu în Oltenia. Ce spun meteorologii

ro

23 Mar, 2020 02:09 5807 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o avertizarea valabilă din această noapte, de la ora 02.00, până miercuri dimineaţă.

Potrivit specialiştilor în meteorologie este Cod Galben în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei şi vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h.

Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând
formarea poleiului.
 
Tot Cod Galben va fi şi în Carpații Orientali, Munții Apuseni, sudul Transilvaniei, unde temporar va ninge, moderat cantitativ (10...20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent.
 
Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50...60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70...90 km/h, viscolind ninsoarea.
 
Totodată, tot în acelaşi interval de timp, va fi Cod Portocaliu, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, unde temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40...55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii