Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:37 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, șoferi! Ceață densă pe A2 și pe numeroase artere din județul Constanța

ro

06 Feb, 2017 23:00 756 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, circulația rutieră pe multe drumuri importante se desfășoară îngreunat, din cauza ceții dense. Fenomenul este prezent pe autostrăzile A2 București – Constanța și A3 București – Ploiești și pe numeroase artere din județe precum Constanța, Tulcea, Brăila, Ilfov, Iași, Bacău, Neamț sau Suceava.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă în condiţii de vizibilitate scăzută) şi să ţină cont de faptul că pe timp de ceaţă depăşirea este cea mai periculoasă manevră.

În afară de regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:
  • urmaţi indicaţiile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză;
  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! De asemenea, puteţi solicita sprijinul Poliţiei Autostrăzi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii