Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM. Noi coduri galbene și coduri portocalii de vijelii și instabilitate atmosferică accentuată

ro

24 Aug, 2021 10:13 1421 Marime text
  • Noi coduri de instabilitate atmosferică accentuată și vijelii puternice. 
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de tip cod galben ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, valabilă de astăzi de la ora 12:00 până mâine la ora 10.00.

În intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în  Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp.

ANM a mai emis o atenționare meteorologică de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă astăzi de la ora 14.00 până la ora 22.00.

În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...60 l/mp. 

Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.

De asemenea, mâine intră în vigoare un cod galben ce vizează cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată. Acesta este valabil de ora 10.00 până pe 26 august, la ora 10.00.

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii