Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM. Avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de caniculă și disconfort termic. Ce zone sunt vizate

ro

13 Jul, 2021 10:26 976 Marime text
  • În după-amiaza și seara de marți (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi avertizările meteo de instabilitate atmosferică și caniculă. 

Astfel, în zilele de 13 și 14 iulie este în vigoare o avertizare cod galben de val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. 

Potrivit ANM, valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

Notă: În după-amiaza și seara de marți (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.

De asemenea, ANM a emis și un Cod Portocaliu de disconfort termic accentuat și caniculă, valabil în intervalul 13 și 14 iulie. 

În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37...39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22...20 de grade.

Notă: În cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: ANM
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii