Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM anunță un val de frig în toată țara. Zonele vizate de coduri galbene de vânt și ninsori

ro

10 Apr, 2022 13:18 1542 Marime text
Vreme rea în România, foto: Pexels
Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea de vreme rea emisă sâmbătă, 09 aprilie. 


Informarea meteo de vreme rece e valabilă de azi, 10 aprilie, ora 21.00, până luni dimineață., 11 aprilie. 
 

„În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece în toată țara. În regiunile intracarpatice, local în Moldova și în zona subcarpatică a Munteniei și Olteniei temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă”, este informarea meteorologilor  ANM.



S-au emis și două coduri galbene



Primul vizează intensificări ale vântului și e valabil de azi, ora 11.00, până luni seară, la ora 21.00. Zone afectate: estul, sud-estul și sud-vestul țării; zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.


 În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni (11 aprilie), în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h.


Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată.
 

Al doilea cod galben, emis pentru zona de munte, vizează ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și e în vigoare de azi, ora 11.00, până mâine dimineață, ora 9.00.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii