Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă meteo! Se strică vremea în toată țara! În Dobrogea se vor înregistra intensificări ale vântului

ro

13 Feb, 2024 10:30 1062 Marime text
foto: PexelsAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi avertizările meteo de vreme rea ce afectează întreaga țară. 

Astfel, o informare meteo de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului este valabilă în intervalul 13 februarie, ora 10 – 14 februarie, ora 08

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă.
       
În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.
       
Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45...55 km/h.

De asemenea o avertizare cod galben de precipitații însemnate cantitativ și ninsori la altitudini de peste 1400 m a fost emisă pentru intervalul 13 februarie, ora 10 – 14 februarie, ora 08. 

Conform ANM, în intervalul menționat, în Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25...30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp.
       
Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă. 

Un cod portocaliu de  ninsori abundente și depunere de strat consistent de zăpadă a fost emis pentru intervalul 13 februarie, ora 10 – 13 februarie, ora 22 și vizează zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu unde va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50...70 l/mp.

Totodată, în intervalul 14 februarie, ora 08 – 14 februarie, ora 20 va fi valabilă o avertizar ecod galben de intensificări ale vântului

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55...65 km/h.

Notă: intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

Citește și: 

Schimbări ale temperaturilor în Dobrogea pentru următoarele două săptămâni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii