Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă meteo Mai multe județe, sub Cod Roșu de furtună! Cum va fi vremea la Constanța

ro

30 Jul, 2022 11:09 4465 Marime text
Cod rosuAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi avertizările meteo. Astfel, a fost emisă o avertizare Cod Roșu de furtună violentă ce vizează mai multe județe din Vestul țării. 

Conform ANM a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 22:00. 

Cod Roșu. Foto: ANMÎn intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabil în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00. 

În intervalul menționat în vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70...90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40...60 l/mp.

Codul Roșu de  intensificări puternice ale vântului, instabilitate atmosferică deosebit de accentuată este valabil în intervalul 30 iulie, ora 15:00 – 30 iulie, ora 20:00 și vizează județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor. 

Conform ANM, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90...100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și averse  torențiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).

Cod galben. Foto: ANM De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat valabil astăzi, 30 iulie. 

În Oltenia, Muntenia și vestul Dobrogei valul de căldură va persista și îndeosebi după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Notă: Sâmbătă (30 iulie), local, disconfort termic va fi și în sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei, iar duminică (31 iulie) valul de căldură și disconfortul termic va fi în restrângere către extremitatea de sud și sud-est a teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii