Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALERTĂ METEO Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii

ro

03 Jun, 2023 10:30 5076 Marime text
Foto: PexelsAdministrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare cod portocaliu și una cod galben de vreme rea, ce vizează mai multe județe din țară, printre care și Constanța și Tulcea. 

Potrivit ANM, în intervalul de valabilitate 03 iunie, ora 11.00 – 04 iunie, ora 06.00 va fi valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (3/4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul teritoriului.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, iar în Moldova și în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h.

De asemenea, pentru intervalul 3 iunie ora 12.00 - 3 iunie ora 22.00 a fost emisă o avertizare cod portocaliu de averse torențiale.

În județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș – Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40...50 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii