Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oglinzile de perete sunt cel mai simplu mod de a îți reinventa stilul decorului de interior

ro

30 Aug, 2022 09:20 1439 Marime text
Uneori, oglinzile sunt trecute cu vederea în ceea ce privește încorporarea lor în decorarea casei. Decorarea cu o oglindă sau două în toată casa îți poate eleva și ajuta stilul să strălucească. Cei mai mulți proprietari de case cunosc regula că oglinzile ajută ca spațiile să se simtă mai mari și mai luminoase, dar există sfaturi pentru a vă ajuta să maximizați beneficiile decorării cu ajutorul oglinzilor.

Reflecția

Pentru a avea cel mai mare impact asupra iluminării și pentru a deschide spațiul, este important ceea ce se reflectă în oglinzi de perete. De exemplu, dacă plasezi o oglindă într-o cameră, iar când te uiți în oglindă și tot ce vezi este peretele gol, acest lucru nu va da iluzia unei camere mai mari și mai luminoase.
 
Cea mai sigură reflecție în oglinzi de perete este o fereastră. Încearcă să atârni oglinzile vizavi de ferestre pentru a ajuta lumina să o lovească direct și să se disperseze prin cameră. Dacă locul în care agăți oglinzi de perete nu este vizavi de o fereastră, atunci plaseaz-o unde atârnă un corp de iluminat interesant sau vizavi de o piesă de artă.
 
Dacă aceasta va fi așezată pe podea, asigură-te că o fereastră este vizibilă și la fel și majoritatea pieselor de mobilier din cameră. Acest lucru conduce cu adevărat iluzia spațiului mai mare acasă.
 
Făcând din oglinda ta un punct focal, o poți așeza deasupra unui șemineu sau deasupra unei mese de la intrare. Adăugarea de aplice de o parte și de alta a unei oglinzi de perete îi va da, de asemenea, un impact major. Decorarea cu o oglindă funcționează doar atunci când folosești elementul reflectorizant în avantajul tău.

Oglinzile pot fi plasate oriunde

Oglinzile funcționează, de asemenea, foarte bine dacă ai poate o nișă sau o zonă incomodă din casa ta. Dacă ai rafturi încorporate în jurul unui șemineu, a face oglinda din spate este o opțiune excelentă pentru a ajuta la păstrarea acelor rafturi încorporate mai aerisite, chiar dacă sunt pline de rame foto.
 
Dacă ai o nișă, adaugă o oglindă. Mai multe oglinzi împreună cu alte piese decorative într-un hol mai îngust poate ajuta la adăugarea de dimensiune. Nu uita, nu trebuie să ai doar o singură oglindă.
 
Dacă nu ești foarte sigur ce să faci cu un spațiu, atunci când ai dubii, decorează cu o oglindă. Te-ai săturat să te holbezi la un perete gol? Oglindă. Un colț al camerei pare gol? Oglindă în picioare. Baia pur și simplu nu-ți mai place? Schimbă oglinda de la baie.

Obține raportul corect

Cel mai bun raport proporțional corect pentru dimensiunea unei oglinzi de peretedeasupra mobilierului poate fie să facă sau să strice aspectul unei camere. Este întotdeauna mai sigur să alegi o oglindă la fel de lată ca piesa de mobilier. Dacă ai o piesă de mobilier mai lată, optează pentru o oglindă cu aspect mai înalt.
 
Este important să păstrezi oglinda cât mai aproape posibil de dimensiunea piesei de mobilier sau de arhitectură. Dacă nu ții cont de acest raport, atunci spațiul tău poate părea ciudat. Dacă nu ești un fan al oglinzilor mari, folosește mai multe oglinzi. Decorarea cu o oglindă de perete este o modalitate excelentă de a adăuga un element de impact spațiului tău.

Forma ajută

Uneori, a ieși din zona de confort este cea mai bună decizie. Mai ales atunci când vine vorba de decorarea cu oglinzi de perete. Dacă ai o mulțime de mobilier cu linii mai aspre și de mobilier de tip cutie, adăugarea unei oglinzi circulare sau de formă rotundă poate ajuta la „îndulcirea” camerei.
 
Dacă ai o mulțime de mobilier cu forme organice, o oglindă dreptunghiulară cu linii curate va ajuta la echilibrarea camerei. Dacă minimalismul și un aspect modern și elegant este ceea ce urmărești, păstrează această temă cu o oglindă elegantă și cu margini ascuțite, fără ramă.
 
Stilurile minimaliste se potrivesc bine cu oglinzile subțiri cu rame subțiri. Bineînțeles, dacă stilul tău este minimalist excentric, atunci încalcă toate regulile și găsește o oglindă cu ramă unică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii