Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

JANTA.RO OFERĂ ANVELOPE DE IARNĂ DE CALITATE, DAR CU PREȚURI ECONOMICE, DE LA SAILUN, WESTLAKE ȘI TRIANGLE

ro

20 Oct, 2021 09:34 1915 Marime text

Configuratorul JANTA.RO include un spectru vast de anvelope de iarnă, adresate oricărui buget. Însă calitatea produselor primează, după cum dovedesc anvelope ale unor mărci precum SAILUN, WESTLAKE și TRIANGLE, care și-au câștigat apreciere internațională datorită raportului bun între standardele de performanță și prețurile accesibile.


În România, conform Ordonanței de Guvern nr. 5/2011, anvelopele de iarnă sunt obligatorii când se circulă pe carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, fără a se preciza un interval din perioada anului. Iar legislația le acceptă ca anvelope de iarnă doar pe acelea care sunt inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”. Aceste inițiale înseamnă Mud și Snow, adică Noroi și Zăpădă, anvelopele fiind concepute pentru a oferi aderență pe aceste suprafețe. Așadar, nu este suficient ca anvelopele să fie all season. Ele trebuie să poarte și un simbol M+S. Sau să fie cauciucuri specifice de iarnă, care poartă și simbolul „3PMSF” (3 Peaks Mountain Snow Flake), ilustrat de un fulg de nea încadrat de conturul unui munte.
 
Configuratorul JANTA.RO oferă avantajul găsirii și achiziționării rapide a anvelopelor de iarnă pentru fiecare tip de automobil. Cu doar câteva click-uri, utilizatorii selectează marca, modelul, anul de fabricație și motorizarea, iar JANTA.RO afișează doar anvelopele omologate și 100% compatibile pentru autoturismul specificat. Anvelopele sunt împărțite pe sezon (vară, iarnă și all season), iar JANTA.RO prezintă nu doar specificațiile tehnice, prețul și data de livrare, ci și noua etichetă care trebuie să însoțească obligatoriu toate anvelopele comercializate în Uniunea Europeană începând de la 1 Mai 2021.

Această etichetă este înscrisă cu clasele de performanță pentru eficiența energetică (adică rezistența la rulare, care influențează consumul de combustibil), aderența pe carosabil ud și nivelul zgomotului de rulare (exprimat în decibeli). Clasa A desemnează cel mai înalt nivel de performanță. Iar pentru fiecare model de anvelopă clasele de performanță diferă în funcție de automobilul pe care îl echipează. Astfel, eticheta UE este foarte utilă, deoarece informează posesorii de automobile despre standardele anvelopelor.

Totodată, eticheta UE include și diverse simboluri, la fel de importante pentru a alege cele mai bune anvelope pentru sezonul de iarnă. Pe lângă simbolul „M+S”, care atestă că anvelopa este concepută pentru aderență pe noroi și zăpadă, mai poate fi prezent și simbolul „3PMSF” (3 Peaks Mountain Snow Flake), care desemnează anvelopele de iarnă.

Toate aceste informații prezentate transparent de JANTA.RO ajută posesorii de automobile să selecteze cele mai performante anvelope care se înscriu în bugetul de care dispun. Iar opțiunile sunt foarte variate, mulțumită portofoliului amplu al configuratorului JANTA.RO, care cuprinde gamele producătorilor de anvelope PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial, BARUM, HANKOOK, BFGoodrich, DEBICA, GENERAL TIRE, GRIPMAX, KLEBER, UNIROYAL, TOYO, YOKOHAMA și VREDESTEIN.

ANVELOPELE DE IARNĂ SAILUN, WESTLAKE ȘI TRIANGLE OFERĂ UN RAPORT BUN ÎNTRE CALITATE ȘI PREȚ ACCESIBIL

Clienții care caută anvelope de iarnă cu un raport cât mai eficient între calitate și preț trebuie să țină cont de câteva repere de proiectare, de care depind performanțele anvelopelor de iarnă.

În primul rând, compoziția și mixul de materiale sunt concepute special pentru ca anvelopele de iarnă să își păstreze elasticitatea când temperaturile scad mult sub 0 grade Celsius. Chiar și dacă anvelopele all season au o compoziție versatilă, menită să ofere performanțe în toate anitimpurile, totuși, anvelopele de iarnă sunt cele care asigură cea mai bună aderență. Iar acesta este un factor foarte important, mai ales într-o țară precum România, unde sezonul de iarnă se manifestă pe deplin, cu zăpadă abundentă și temperaturi foarte reci, care durează câteva luni de zile. Practic, mulțumită compoziției lor, anvelopele de iarnă nu se întăresc, așa cum se întâmplă cu cauciucurile de vară când temperaturile coboară. În acest sens, producătorii dezvoltă mixuri de silica și polimeri specifici, pentru a crea anvelope de iarnă cu compoziție cât mai adecvată.

În plus, anvelopele de iarnă au design creat pentru a oferi aderență pe carosabil acoperit cu zăpadă, gheață, polei și apă. Au caneluri mai adânci și profile decupate în forme care agață suprafețele alunecoase, evacuează apa și nu permit ca zăpada să se adune pe banda de rulare.

Toate aceste atribute le regăsim la anvelopele unor mărci precum SAILUN, WESTLAKE și TRIANGLE, care au câștigat o clientelă internațională datorită tehnologiilor de proiectare avansate și a performanțelor pe care le oferă în condițiile unor prețuri cât mai economice.

SAILUN Group a fost fondat în 2002, iar calitatea anvelopelor sale a fost recunoscută rapid la nivel mondial. În prezent, compania investește peste 30% din resursele sale în cercetare și dezvoltare. În acest sens au un rol esențial și centrele SAILUN Tyres din Europa și America de Nord (Canada), care ajută la elevarea standardelor ținând cont de cerințele stricte impuse pe aceste continente. O dovadă a nivelului tehnologic care definește compania SAILUN Tyres este faptul că în 2009 a fost selectată pentru a construi în China centrul național de cercetare pentru tehnologiile dedicate procesului de producție a anvelopelor. Acest centru este proiectat în colaborare cu Universitatea de Știință și Tehnologie din Qingdao și are sarcina de a îmbunătății constant fiecare etapă din producerea anvelopelor.

Cu asemenea baze tehnice, SAILUN Tyres produce în China și Vietnam anvelope pentru un spectru mare de automobile din Europa, care oferă performanțe înalte la prețuri cât mai accesibile. Exemple sunt anvelopele de iarnă, care trebuie să ofere versatilitate și performanțe în condiții de aderență dificile. 

În configuratorul JANTA.RO pot fi selectate diverse anvelope de iarnă SAILUN. Cauciucurile SAILUN Ice Blazer Alpine EVO au dimensiuni de la 16 la 20 de inch și sunt compatibile cu modele precum BMW Seria 5 (G30), Audi A4, Mercedes-Benz GLE, Toyota RAV4, Volvo XC90, Volvo XC60. Acestea au o bandă de rulare cu design elaborat. Centrul lor este parcurs de canale ample de evacuare a apei sau a peliculei de gheață semitopită. Nivelul înalt de aderență este asigurat și de designul asimetric al decupajelor și blocurilor din banda de rulare. Iar acestea sunt crestate cu o multitudine de fante de siping subțiri. Pentru păstrarea unui nivel bun de aderență pe carosabil acoperit cu apă, zăpadă sau gheață, fantele principale din banda de rulare sunt dispuse la unghiuri variate. Iar micile fante de siping se remarcă prin designul în zig-zag, dar și prin orientarea lor multi direcțională. Desigur, tot la aderență și tracțiune contribuie și compoziția bogată în silica a anvelopelor SAILUN Ice Blazer Alpine EVO.


Pot fi selectate din gama SAILUN și anvelopele de iarnă Ice Blazer Alpine +, cu dimensiuni de la 13 la 16 inch și specificații disponibile pentru modele precum Volkswagen Passat, Volkswagen Golf VIII, BMW Seria 3 (G20), SKODA Octavia, Dacia Duster, Ford Ecosport. Și acestea beneficiază de designul în zig-zag al fantelor de siping, care sunt crestate fub forma unor grupaje multi direcționale, ca și în cazul anvelopelor SAILUN Ice Blazer Alpine EVO. Distinctă pentru Ice Blazer Alpine + este dispunerea în formă de V a canalelor principale. Este un design special conceput pentru evacuarea rapidă a apei. Iar blocurile laterale ale anvelopelor au design menit să reducă zgomotul de rulare. De asemenea, anvelopele SAILUN Ice Blazer Alpine + au o compoziție care le menține elasticitatea în ciuda temperaturilor foarte scăzute din timpul iernii. Astfel sunt reduse și uzura anvelopei și consumul de combustibil.

Din portofoliul JANTA.RO pot fi alese și anvelopele WESTLAKE Tyres. Aceasta este o marcă a companiei Zhongce Rubber Group Co., Ltd. (ZC Rubber), care produce anvelope încă din 1958. În prezent, ZC Rubber este cel mai mare producător de anvelope din China și se află pe locul 9 la nivel mondial, conform rezultatelor obținute până acum în 2021. De asemenea, compania investește anual milioane de dolari în centrele de cercetare, inclusiv în SUA, Germania și Japonia. Iar proiectarea se face și cu ajutorul primului centru din China dedicat testării zgomotului de rulare al anvelopelor. Datorită tehnologiilor avansate, ZC Rubber perfecționează continuu o strategie de producere a anvelopelor de calitate la prețuri cât mai eficiente, pe care le comercializează în 120 de țări la nivel mondial.

Pentru sezonul de iarnă, WESTLAKE Tyres propune modelul de anvelope Zuper Snow Z-507, care și-a dovedit versatilitatea, având un design complex și o varietate de dimensiuni de la 16 la 19 inch. WESTLAKE Zuper Snow Z-507 este un model de anvelopă potrivită pentru piețele unde sezonul de iarnă este îndelungat și abundă în ninsoare. Banda sa de rulare are fante și canale orientate asimetric, care funcționează ca niște lamele zimțate. Acestea oferă control și manevrabilitate când se circulă pe zăpadă. De asemenea, blocurile laterale ale anvelopei au design optimizat pentru aderență pe zăpadă. Iar tracțiunea pe zăpadă și distanța de frânare sunt îmbunătățite și datorită numeroaselor fante de siping cu design în zig-zag. Însă, pentru ca tot acest design elaborat să ofere avantaje maxime, este nevoie ca zăpada să nu rămână acumulată în banda de rulare. În acest sens anvelopele WESTLAKE Zuper Snow Z-507 includ și caneluri longitudinale late, capabile să elimine eficient zăpada. Drept urmare, distanțele de frânare sunt scurtate, ceea ce susține siguranța și controlul dinamic. O diversitate de automobile, printre care se numără și BMW Seria 3 (G20), Volkswagen Passat, SKODA Octavia sau SKODA Karoq, beneficiază de raportul bun între performanță și preț asigurat de anvelopele WESTLAKE Zuper Snow Z-507.


Un alt producător chinez care a câștigat o reputație internațională pentru calitate este TRIANGLE Group, care la rândul său se distinge prin raportul foarte eficient între standarde de proiectare avansate și prețuri economice pentru clienți. Istoria companiei a început în 1976, iar azi anvelopele TRIANGLE Tyre Co., Ltd beneficiază de tehnologii avangardiste de cercetare și dezvoltare. TRIANGLE Group are inclusiv un centru de cercetare și dezvoltare în SUA și face parte din Alianța Strategică pentru Inovație și Tehnologie a Industriei Anvelopelor din China. Iar unul dintre proiectele cele mai importante în care s-a implicat este construirea unui laborator modern în China, unde se perfecționează designul și producția anvelopelor în condițiile certificărilor stricte impuse de TÜV Rheinland and TÜV SÜD. Acest laborator testează parametrii precum rezistența la rulare, sarcinile suportate de anvelope și zgomotul de rulare.

Această bază științifică se reflectă în standardele anvelopelor TRIANGLE, precum sunt anvelopele de iarnă TR777, care se disting prin designul complex. Banda lor de rulare are fante și blocuri direcționale, dispuse sunt formă de V. Împreună cu centura de ramforsare din mijlocul anvelopei, acestea asigură un nivel înalt de manevrabilitate și precizie la viteze mari, precum și frânare sigură. Se remarcă și multitudinea de fante de siping cu design în zig-zag și dispuse în direcții diferite, care au un rol important pentru menținerea aderenței pe carosabil ud sau acoperit cu zăpadă. Totodată, anvelopele TRIANGLE TR777 oferă tracțiune bună în condiții de iarnă, mulțumită faptului că au o compoziție bogată în silica. Dispersia amplă a acestui compus păstrează proprietățile de elasticitate ale anvelopei la temperaturile foarte scăzute din sezonul rece. Modelul de anvelope TRIANGLE TR777 este propus în variante numeroase, cu dimensiuni de la 13 la 19 inch, și este compatibil cu automobile precum Audi Q5, Volkswagen Golf VIII, Toyota Corolla etc.

Dar gama de anvelope TRIANGLE pentru iarnă cuprinde și alte modele, precum PL02 care este compatibil cu BMW X3. Acesta promite confort, zgomot de rulare redus, control dinamic la viteze mari, precum și aderență și distanțe scurte de frânare pe carosabil cu zăpadă și gheață. Banda sa de rulare are design asimetric, care include canelurilor 3D orizontale și apropiate, dar și caneluri centrale poziționate în zig-zag, care ajută la eliminarea eficientă a apei.

LIVRAREA ROȚILOR LA DOMICILIU SAU LA UN SERVICE PARTENER JANTA.RO, CARE OFERĂ MONTARE SPECIALIZATĂ

Nu de puține ori utilizatorii de automobile amână achiziționarea și montarea roților de iarnă din considerente de timp sau buget. Dar configuratorul JANTA.RO permite nu doar găsirea și comandarea facilă a anvelopelor și jantelor dorite, ci și servicii flexibile și eficiente pentru montarea roților.

JANTA.RO lucrează cu un stoc local de peste 100.000 de anvelope și 10.000 de jante, astfel că livrarea se face rapid. Durează doar 1-2 zile, dacă produsele se află în stocul local, sau până la 7 zile lucrătoare, dacă acestea sosesc din stocul aflat în Germania. Iar clienții pot opta ca anvelopele și jantele să le fie livrate direct la domiciliu sau la o adresa indicată. Totodată, pentru a scuti drumuri și costuri suplimentare, clienții pot alege din configuratorul virtual ca produsele să fie livrate la unul dintre cele 134 de service-uri partenere JANTA.RO de pe teritoriul României. În acest mod beneficiază de montare specializată, realizată în funcție de programul clienților. Aceștia selectează din configuratorul JANTA.RO două opțiuni pentru ziua și ora când preferă să facă vizita la service. Și, bineînțeles, pot alege service-ul cel mai apropiat din rețeaua afișată pe site-ul JANTA.RO.

Costurile sunt eficientizate și când clienții comandă seturi de roți pe care doresc să le primească la domiciliu. În acest caz, JANTA.RO livrează setul de roți cu anvelopele deja montate pe jante. În plus, roțile sunt și echilibrate înainte de a fi livrare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii