Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gadget-urile care îți fac viața mai ușoară în bucătărie

ro

26 Apr, 2023 14:09 942 Marime text
 
  • Gătitul nu este pentru toată lumea sau, chiar dacă este, nu toți suntem dispuși să acordăm timpul și răbdarea necesară pentru a găti preparate delicioase. Pentru mulți gătitul poate fi o activitate obositoare și deloc plăcută. Astfel, dacă și tu te întrebi cum poți să faci gătitul mai ușor și mai rapid, noi îți vom prezenta o listă cu cele mai utile și îndrăgite gadget-uri de bucătărie care să îți ușureze treaba.
 
Pentru iubitorii de cafea, probabil cel mai iubit aparat de bucătărie este cel de cafea. Este cea mai convenabilă variantă disponibilă și este foarte ușor de utilizat. Trebuie doar să te asiguri că există apă în rezervor, boabe de cafea în aparat și că ceașca se află pe placa de picurare. Astfel, după ce apeși pe buton trebuie doar să mai aștepți un minut sau două pentru o cafea fierbinte și delicioasă. Există o mare varietate de arome disponibile pentru capsulele de cafea, astfel încât să poți prepara cafeaua care îți place oricând dorești.
 
În sfârșit, pentru iubitorii de ceai și pentru cei cărora le place să păstreze lucrurile simple, un fierbător electric a fost și este aparatul de bucătărie indispensabil care le-a făcut viața mai ușoară odată cu apariția lui. Nu numai că un fierbător electric se încălzește mai repede decât o oală pusă pe aragaz, dar se oprește și automat atunci când apa atinge punctul de fierbere. Pentru versatilitate și mese foarte rapide, poți folosi un fierbător instant și pentru a fierbe apa pentru fulgi de ovăz, paste și tăiței.
 
Dacă pregătirea ingredientelor este aspectul cel mai nefericit al experienței tale în bucătărie și ești în căutarea unui instrument care poate tăia, felia, mărunți, măcina rapid și ușor aproape orice mâncare, atunci probabil că ar trebui să iei în considerare investiția într-un robot de bucătărie. Nu spunem că ți-ar putea schimba viața, dar cu siguranță va micșora timpul petrecut în bucătărie. Acest robot de bucătărie te poate ajuta chiar să pregătești rapid  un aluat de pizza, aluat de prăjituri sau aluat de cozonac și poate amesteca cu ușurință fructe congelate pentru smoothie-uri sau cocktail-uri.
 
Acest aparat poate toca roșii, ceapa, ardei, usturoi precum și alte legume, poate face piure de dovleac, felia cartofi, mărunți dovlecel și morcovi și multe altele. Dacă vrei să îl pui la încercare, poți chiar să îți faci propriul lapte de migdale și unt de arahide cu ajutorul robotului de bucătărie. Bineînțeles, fiecare funcție extra reprezintă bani în plus, dar pe termen lung s-ar putea să simți că a meritat efortul financiar. Un robot de bucătărie este deosebit de util atunci când sunt așteptați oaspeți și trebuie să gătești rapit pentru mai multe persoane. Este ușor de asamblat, curățarea este rapidă și toate piesele pot fi spălate în mașina de spălat vase.
 
Unul dintre primele aparate electrice de bucătărie: prăjitorul de pâine este și în ziua de azi unul dintre cele mai folosite gadget-uri de bucătărie. În trecut, acesta prăjea pâinea doar pe o parte, iar felia trebuia răsucită manual. De asemenea, trebuia să-l urmărești cu atenție pentru a nu arde pâinea. Tehnologia a avansat și am ajuns ca în prezent să avem prăjitoare de pâine cu două fante, prăjitoare de pâine cu patru fante și chiar cuptoare de pâine.
 
Dacă aveți copii, probabil că veți dori să aveți un prăjitor de pâine, deoarece poate fi operat cu ușurință chiar și de copiii mici. Dacă sunteți în căutarea mai multor funcționalități, un cuptor cu prăjitor de pâine poate fi perfect pentru bucătăria dumneavoastră. Pe lângă aparatul de cafea, prăjitorul este cel mai util aparat de bucătărie. Se folosește în fiecare zi pentru un mic dejun rapid înainte de a ieși pe ușă. Prăjitorul nu ocupă mult loc pe blat și oferă de fiecare dată pâine prăjită perfect rumenită.
 
Ultimul, dar nu cel din urmă este suportul de unt cu apă care îți păstrează untul la temperatura camerei chiar și pentru 3 săptămâni. Tot ce trebuie să faci este să umpli cu unt delicios o parte a suportului și să adaugi apă la temeratura camerei în tăviță și să îl așezi pe blatul din bucătărie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii