Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dulceţuri, murături, mezeluri, brânzeturi şi vinuri alese Băcănia Madame Z, un loc unde găsim produse naturale, sănătoase şi gustoase (galerie foto)

ro

23 May, 2017 00:00 20139 Marime text
Borcane cu zacuscă, murături, sosuri, dulceţuri, mezeluri, brânzeturi, vinuri alese, pălinci cu maia, dulciuri, prăjituri de casă, paste, miere, specialităţi bio şi vegane - toate produse de calitate, fără coloranţi şi adaosuri - pot fi găsite la băcănia Madame Z, situată în Tomis II, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 148, vizavi de parc (Librăria Universitaria).
 
Băcănia Madame Z oferă clienţilor o varietate de produse alimentare (carne, mezeluri, lactate, vinuri şi alte produse) fabricate natural. Cei interesaţi de produse tradiţionale şi ecologice, care provin de la producători din diverse zone ale ţării, sunt aşteptaţi la băcănia Madame Z. Aici pot găsi produse deosebite pentru mese deosebite, dar şi produse pentru mesele de zi cu zi.
 
„Am încercat să aduc produse care nu conţin niciun fel de adaosuri. Mezelurile pe care le comercializăm nu conţin nitriţi, nitraţi, conservanţi, coloranţi. De asemenea, brânzeturile şi lactatele oferite clienţilor sunt maturate, adică păstrează calitatea laptelui. Mergând pe linia produselor fără coloranţi, fără nitraţi şi fără adaosuri, am încercat să aduc la băcănie produse direct de la fermă. Spre exemplu, brânzeturile şi ouăle sunt aduse de la o fermă din Buzău. Nu în ultimul rând, oferim clienţilor şi pâine cu maia, pâine fără gluten, pâine pe vatră, biscuiţi fără zahăr şi fără gluten. De altfel, avem o serie de produse fără gluten şi fără zahăr. O altă categorie de produse sunt cele gourmet, cum ar fi păstrăvul de la Valea Putnei, caşcavalul de la Rădăuţi, mezelurile de la Fălticeni“, ne-a povestit Alina Zbranca, doamna din spatele afacerii Băcănia Madame Z.
 
La băcănia Madame Z găsim caşcaval maturat Zada, telemea de capră maturată Zada, brânza Dorna. Preţurile sunt pentru toate buzunarele. Spre exemplu, caşcavalul Zada este 32 de lei kilogramul, iar brânza Dorna, 28 de lei kilogramul.
 
În frigiderele băcăniei Madame Z se mai găsesc şi mezeluri de capră, vită, oaie, babic, ghiudem de la Moş Iosif din Cumpăna, produse din Harghita şi Fălticeni. „Produsele sunt fierte, afumate cu sare, fără adaosuri, conservanţi, fără nitriţi“, mai spune Alina Zbranca. „De la Ferma Nealcoşa din Baia Mare aducem untură de raţă, pate de raţă, untură de porc, piept afumat de raţă“, a adăugat Alina Zbranca.
 
De la băcănia Madame Z putem cumpăra NativeBox - mixturi din nuci şi fructe uscate provenite de la furnizori locali, bogate în minerale şi vitamine; fructe deshidratate, fără adaos de zahăr (cireşe, vişine, mere). Tot aici, constănţenii pot achiziţiona chutney-uri cu diferite arome şi gusturi, care pot fi servite cu carne şi brânzeturi. „Chutney-urile sunt o combinaţie de fructe cu legume, de origine indiană, care au diferite gusturi: dulce, dulce acrişor“, menţionează Alina Zbranca.
 
Pe un alt raft din băcănie sunt expuse diferite uleiuri de la Adi Hădean, ce reprezintă un amestec de uleiuri presate la rece şi de primă presă din gama Elixir, un ingredient generos care îmbină beneficiile uleiului de rapiţă, regăsit în proporţie de 70% în amestec, cu cele ale uleiului de floarea-soarelui (20%) şi soia (10%). „Sunt uleiuri speciale, făcute la rece de chef Adi Hădean“, ne-a mai dezvăluit Alina Zbranca.
 
De la băcănia Madame Z mai putem cumpăra muştar bio, fără adaosuri, la preţul de 14 lei, precum şi diferite condimente bio de toate felurile, la un preţ destul de bun. Pe rafturile băcăniei Madame Z se mai regăsesc cereale bio, mălai bio, făină bio, făină integrală, fulgi de toate felurile, sare neiodată, extrasă de la Slănic Prahova, paste bio, din grâu integral, orez negru, bulgur sau cuşcuş.
 
Să nu uităm nici de dulceţurile deosebite! La băcănia Madame Z găsim o gamă variată de dulceţuri, cu sau fără zahăr: de trandafir, de salcâm, de gutui, de afine, de soc, de cireşe, de ardei iute, de lapte. La acestea se adaugă siropuri naturale de cireşe, de păpădie, de căpşuni, fructe deshidratate, ceaiuri, tort de biscuiţi.
 
Vinurile reprezintă o altă categorie de produse comercializate la băcănia Madame Z. „Doar la noi puteţi cumpăra vinuri de colecţie de la producătorul «O mie de chipuri», vinuri roşii, albe, vinuri seci. De asemenea, oferim produse şi de la cel mai mare producător de ţuică şi palincă din ţară - Zetea. Preţurile sunt de producător“, ne-a destăinuit Alina Zbranca.
 
Printre produsele care se mai găsesc pe rafturile băcăniei Madame Z se mai numără: cafea bio, măsline greceşti, produse organice de întreţinere corporală, vopsea organică de păr.
 
De altfel, cei care trec pragul băcăniei Madame Z nimeresc într-un decor frumos, în care tradiţionalul se îmbină perfect cu modernul. „Mi-am dorit să jonglez ambientul cu produsele expuse. În ziua de azi, trebuie să intri într-un loc în care să ai plăcere să faci cumpărături“, mai subliniază Alina Zbranca.
 
Programul băcăniei Madame Z: 
 
Luni - vineri, de la 9.00 la 19.00
Sâmbăta - duminică, de la 10.00 la 14.00.
 
Facebook: https://www.facebook.com/natural.sanatos.gustos
 
Adresa: Tomis II, strada Mircea cel Bătrân nr. 148, vizavi de parc (Librăria Universitaria).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii