Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să curățați un aspirator în 6 pași simpli

ro

17 Nov, 2022 14:13 1878 Marime text

 
 
Așadar v-ați cumpărat un aspirator Dyson? Excelent! Următorul lucru la care trebuie să vă gândiți este cum să aveți grijă de el.
 
Dacă știți cum să curățați un aspirator Dyson puteți face ca aparatul dvs. de încredere să funcționeze din nou în cel mai scurt timp, ca să nu mai spunem că poate contribui la prelungirea duratei de viață a acestuia. 
 
La fel ca în cazul majorității aparatelor de curățenie, cum ar fi cele mai bune mașini de spălat rufe și cele mai bune mașini de spălat vase, este ușor de uitat că aceste aparate au nevoie de puțină îngrijire ocazională. Cele mai bune aspiratoare nu fac excepție.  
 
Dacă nu vă faceți timp să vă curățați Dyson-ul, veți observa efectul asupra performanței sale. Aspirația și preluarea generală vor începe să întârzie. De asemenea, aspiratorul dvs. ar putea avea dificultăți în a se ventila, ceea ce îl face să scoată un zgomot ciudat sau chiar să se oprească complet. 
 
Nu vă faceți griji, totuși - aici vom detalia exact ce trebuie să faceți pentru a vă curăța aspiratorul Dyson, indiferent dacă dețineți un model cu băț, cu cilindru sau vertical. Sau poate vreți să vă cumpărați un nou aspirator Miele de Black Friday?

Cum se curăță un aspirator Dyson 

De ce aveți nevoie pentru a curăța un aspirator Dyson:
 
- O cârpă din microfibră
- Detergent de vase
- Oțet alb distilat (opțional) 
- Foarfecă
 
1. Scoateți aparatul din priză - Pentru siguranță, asigurați-vă că ați scos aparatul din priză dacă este necesar.
 
2. Goliți recipientul - Scoateți recipientul de praf așa cum ați face-o de obicei odată ce este plin și goliți orice resturi. Aspiratoarele Dyson sunt toate fără sac, așa că faceți acest lucru afară, dacă este posibil, pentru a preveni alergiile și mizeria. Asigurați-vă că scuturați bine recipientul și agățați cu cârligul orice blocaj vizibil.  
 
Canistrele majorității modelelor fără fir pot fi eliberate cu ajutorul unui declanșator/buton roșu care se găsește lângă mâner, dar consultați manualul dacă nu sunteți sigur.  
 
3. Spălați și curățați recipientul - Acum puteți face o curățare a interiorului recipientului folosind o cârpă umedă din microfibră. Nu scufundați recipientul în apă și nu folosiți detergent sau alte substanțe chimice de curățare. Cu toate acestea, puteți folosi aer comprimat pentru a ajunge la orice crăpătură incomodă, dar asigurați-vă că faceți acest lucru în exterior.   
 
4. Îndepărtați filtrul - În timp ce recipientul se usucă, este timpul să vă ocupați de filtru. Filtrul aspiratorului este o componentă importantă - în esență, acesta captează orice particule mari, cum ar fi praful și polenul, și le conține în interiorul aspiratorului pentru a proteja motorul și pentru a le împiedica să fie eliberate în aer. Cu o utilizare regulată, acest filtru se va acoperi și bloca în mod inevitabil cu praf și va trebui curățat. 
 
Filtrul se găsește de obicei la capătul cel mai apropiat de mâner, dacă folosiți un model fără fir. Dacă dețineți un model vertical, există de obicei unul în partea de sus a recipientului și, uneori, un al doilea în bila capului de podea - ambele vor trebui curățate. Filtrul unui model cu canistră se găsește în partea de sus a recipientului de gunoi. Dacă nu sunteți sigur, consultați manualul.  
 
5. Spălați filtrul și lăsați-l să se usuce - Odată separat, scoateți cu grijă filtrul afară și îndepărtați praful imediat peste un coș de gunoi - puteți să-l bateți ușor pentru a detașa majoritatea. După ce ați făcut acest lucru, aduceți filtrul în interior și clătiți-l sub jet de apă rece, frecându-l ușor cu mâna pentru a îndepărta praful final. 
 
Acum, umpleți-l cu apă caldă, acoperiți deschiderile cu mâinile și scuturați-l ușor pentru a-i da o ultimă clătire. Scoateți apa și repetați până când apa curge limpede. Apoi scuturați filtrul pentru a îndepărta excesul și lăsați-l să se usuce la aer liber timp de cel puțin 24 de ore. Asigurați-vă că filtrul este complet uscat înainte de a-l înlocui.
 
6. Descurcați rola de perie - Acum este momentul să vă ocupați de firele de păr lungi care s-au înfășurat în jurul rolei de perie. Luați o foarfecă (ideal ar fi o foarfecă de manichiură) și tăiați de-a lungul barei pentru a le îndepărta. Aveți grijă să nu trageți sau să forțați firele de păr pentru a le elibera, deoarece acest lucru ar putea deteriora aspiratorul. Aveți grijă să nu deteriorați nici peri în timp ce tăiați. 
 
La unele aspiratoare Dyson, este posibil să fie nevoie să îndepărtați talpa pentru a avea acces la rola de perii. Puteți face acest lucru folosind o șurubelniță cu cap plat sau o monedă. Asigură-te doar că între timp păstrezi șuruburile în siguranță. Ar trebui să folosiți o cârpă umedă din microfibră pentru a curăța compartimentul rolei de perii în timp ce vă aflați aici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii