Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să alegeți aplicele de perete perfecte

ro

18 Jul, 2022 16:38 1328 Marime text
Căutați să cumpărați aplice perfecte pentru a oferi finisajele perfecte camerei dvs. Iată câteva sfaturi pentru alegerea - și utilizarea - acelor modele superbe de aplică de perete.

1) Alegeți aplice de perete potrivite scopului dvs.

Luminile de perete pot fi în primul rând pentru uz practic sau pot fi mai ales decorative. Dacă doriți ca o aplică de perete să asigure o lumină generală (iluminat ambiental) într-un hol sau în camera de zi, atunci optați pentru lămpi translucide care vor da o lumină difuză plăcută.
 
Dar pentru iluminatul pentru sarcini - de exemplu, în bucătărie - ați putea prefera o aplică de perete care oferă mai mult un efect de iluminare directă. Dacă doriți să evidențiați o anumită caracteristică (iluminat de accent), cum ar fi o nișă atractivă, atunci veți avea nevoie de o lumină care să fie de aproximativ trei ori mai puternică decât lumina ambientală a camerei.

2) Calculați de câtă lumină veți avea nevoie în cameră

Atunci când alegeți tipul, poziționarea și numărul de aplice, luați în considerare cantitatea de lumină provenită din alte surse, inclusiv lumina naturală, și calculați câtă lumină veți avea nevoie să vă ofere aplicele de perete.
 
După cum știu toți designerii de interior, este întotdeauna o idee bună să vă oferiți o mulțime de opțiuni pentru a crea diferite stări de spirit într-o încăpere, având mai multe surse de lumină - și merită să investiți în întrerupătoare cu reglaj de intensitate.

3) Alegeți o aplică de perete care să arate bine la nivelul ochilor

Ca regulă generală, înălțimea potrivită pentru luminile de perete este de aproximativ 1,5 m deasupra solului - deși acest lucru poate varia în funcție de proporțiile camerei dvs. Așadar, trebuie să vă asigurați că alegeți o aplică de perete care arată bine în camera respectivă dacă partea superioară a acesteia se află la nivelul ochilor.

4) Asortați luminile de perete cu stilul și decorul camerei

Lămpile sunt arma secretă a designerului de interior, atât pentru a crea o atmosferă cu lumina pe care o oferă, cât și pentru a oferi acele mici finisaje importante în decorul unei încăperi. Dacă aveți nevoie de lumini pentru o bucătărie în stil industrial, de exemplu, ați putea opta pentru un model de aplică de perete metalic.

5) Împerecheați luminile de perete pentru un efect mai puternic

Unele aplice de perete funcționează foarte bine atunci când sunt împerecheate. Acest lucru ar putea însemna să le așezați chiar una lângă alta în mijlocul unui perete, astfel încât să formeze un singur element puternic (și să ofere multă lumină ambientală). Sau ce-ar fi să le distanțați ușor între ele într-un hol sau într-o zonă de intrare pentru a obține un element de design atractiv care să ofere, de asemenea, un iluminat util pentru sarcini?

6) Folosiți mai multe aplice pentru a ilumina un coridor

Dacă aveți de iluminat un coridor lung, o serie de aplice identice reprezintă o alternativă excelentă și plină de atmosferă la luminile de deasupra capului cum ar fi un candelabru. Ca regulă generală, spațiați-le la intervale de aproximativ 250-300 cm pentru un efect optim.

7) Folosiți aplice de perete poziționate neobișnuit pentru a evidenția caracteristicile camerei

Ce-ar fi să amplasați luminile de perete mai jos decât era de așteptat, pentru a evidenția cele mai bune caracteristici ale unei camere, cum ar fi o masă laterală deosebit de frumoasă? O aplică de perete de designer, de exemplu, poate face treaba unei lămpi de birou. Deși nu este la fel de flexibilă (și, prin urmare, la fel de practică) ca o lampă de birou, este un mod foarte eficient de a atrage atenția asupra elementului.

8) Folosiți luminile de perete ca lămpi de noptieră alternative

Aplicele de perete pereche de o parte și de alta a patului pot face treaba lămpilor de noptieră și nu vor ocupa spațiu pe noptieră.

9) Folosiți aplice de sticlă pentru a adăuga un strop de culoare într-o cameră minimalistă

O aplică de perete din sticlă colorată, suflată manual poate fi o modalitate inteligentă de a introduce un strop de culoare dacă camera dvs. are un stil minimalist. Iar atunci când sunt aprinse, acestea vor proiecta o lumină colorată interesantă pe un perete alb.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii