Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să ai grijă de sănătatea ta, în sezonul rece

ro

10 Dec, 2020 15:41 1915 Marime text

În această perioadă, mai mult ca oricând, trebuie să ai grijă de sănătatea ta. Știm că poate părea dificil să îți modifici stilul de viață, însă, câteva obiceiuri sănătoase incluse în rutina zilnică pot salva vieți. Include treptat în viața ta câteva modificări, pentru a fi mai sănătos și mai energic. Începe cu pași mici. Schimbarea bruscă a programului, dietele drastice sau antrenamente dificile, te vor demotiva și ți se va părea că nu vei reuși.


Iată câteva obiceiuri cărora ar fi bine să le faci loc în viața ta:

 
  • Odihnește-te. Ori de câte ori ai ocazia, încearcă să te relaxezi, să citești, să te uiți la un fim și neapărat să dormi câte 8 ore pe noapte. Somnul este cea mai eficientă metodă pentru creșterea imunității organismului.
  • Înlocuiește snacks-urile nesănătoase cu alune, batoane proteice sau fructe. De asemenea, poți ronțăi bucățele de legume precum morcovi, castraveți, ardei gras, care sunt pline de vitamine și slabe caloric. Astfel, vei evita și acumularea kilogramelor în plus.
  • Dacă ai poftă de pizza, alege-o pe cea cu blat subțire.
  • Fă zilnic mișcare. Înlocuiește mașina cu bicicleta sau mergi pe jos. Poarta geci de dama confortabile si nu foarte groase ce sunt potrivite pentru o sesiune de alergat in parc in aceasta perioada mai friguroasa.
  • Include în agendă, de două-trei ori pe săptămână, cel puțin o jumătate de oră de sport. Dacă nu poți merge la sală, optează pentru antrenamentele online sau aplicațiile cu programe dedicate. Socializarea din timpul antrenamentelor este benefică pentru sănătatea mintală. Alege o pereche de ghete de barbati sport pentru a beneficia de mai mult confort în timpul antrenamentelor.
  • Ai grijă de inima ta. Include în meniul zilnic legume verzi (spanacul, de exemplu, conține și omega 3) și evită mezelurile și prăjelile. Înlocuiește-le cât poți de mult cu pește.
  • Trezește-te devreme în fiecare dimineață. Aleargă, fă sport sau citește ziarul în timp ce bei cafeaua. Chiar dacă lucrezi de acasă, nu dormi până târziu. Respectarea unui program zilnic te va ajuta să ai mai multă energie.
  • Nu sări peste micul dejun. Evită produsele de patiserie, înlocuiește-le cu ouă, brânzeturi, nuci, afine și un pahar de suc de portocale. Astfel, vei începe ziua cu surse naturale de proteine, vitamina C și omega 3 necesare pentru o zi cu multe proiecte.
  • Păstrează legătura cu prietenii și familia. Chiar dacă ai un program încărcat, fă-ți timp în fiecare zi să vorbești cu cineva drag. Vorbește cu toți cei cu care te vedeai frecvent. Nu lăsa distanțarea socială să vă despartă, poți face niște petreceri online de neuitat.


Fă mici modificări în viața ta și vei vedea imediat rezultatele. Te vei simți mult mai bine și vei face față mai ușor schimbărilor din această perioadă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii