Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ajută draperiile opace la un somn mai bun

ro

12 Jan, 2021 13:37 1820 Marime text
Jurnalele medicale ne spun că somnul pentru adulți ar trebui să varieze de la 7 la 9 ore pe noapte. Insomnia devine din ce în ce mai mult o problemă, mai mulți oameni plângându-se că au dificultăți cu somnul decât în ​​orice altă perioadă din istoria noastră.

 

De ce este somnul atât de important?

Între 10% și 30% din oameni suferă de insomnie. Majoritatea dintre noi nu se apropie de cantitatea de somn adecvat pe zi. Mulți nu numai că se luptă să adoarmă, dar și cu a rămâne adormiți pentru o perioadă lungă de timp. Există efecte pe termen lung asupra sănătății, ce sunt asociate cu lipsa somnului, pe tot parcursul vieții unei persoane. În ultimii ani, au apărut o mulțime de aplicații de monitorizare a somnului și aplicații de responsabilizare a somnului, care ne ajută să ne urmărim istoricul somnului, în același mod în care urmărim câți pași parcurgem pe zi. Devine mai mult o problemă de sănătate. Dacă vă treziți obosit și aveți nevoie de cafeină la prima oră dimineața, atunci cel mai probabil nu beneficiați, în medie, de cel puțin 6 ore de somn pe noapte. De asemenea, s-ar putea să simțiți iritabilitate și să fiți mai lent, în modul în care funcționați pe tot parcursul zilei.

 

Ce înseamnă lumina soarelui pentru somnul nostru?

Pentru animalele non-nocturne, ca și noi, cantitatea de lumină solară care pătrunde în ochii noștri ne poate trezi dintr-un somn profund. Aceste raze de lumină declanșează diferite răspunsuri chimice în corp, ce poate duce la schimbări în fiziologia și comportamentul nostru. Melatonina, care este o substanță chimică găsită în mod natural în corpul nostru, crește în producție pe măsură ce soarele începe să apună. Această substanță chimică ne ajută să devenim mai puțin alerti și să mergem mai calmi la somn. Cu toate acestea, lumina dimineții declanșează un alt hormon, cortizolul, care crește, ceea ce ne face să fim mai atenți și ne crește temperatura corpului, astfel încât să putem să ne ridicăm din pat și să ne simțim treji.

 

Care este cel mai bun mod de a dormi bine?

Majoritatea oamenilor nu înțeleg pe deplin că lumina le afectează în mod direct capacitatea de a adormi. Folosind o draperie opacă completă pentru acasă, puteți controla nivelurile de lumină care intră în dormitor.
 
Pentru a vă ajuta să adormiți mai repede, încercați să nu vă antrenați sau să nu vă uitați la televizor, deoarece aceste activități vă cresc energia și conștientizarea, ceea ce face mai dificilă derivarea în țara viselor.
 
Limitați consumul de cofeină. Aceasta este un stimulent, iar efectele sale pot dura până la 8 ore până se epuizează complet. Majoritatea experților în somn recomandă încetarea consumului de cofeină până la ora 15:00. Studiile sugerează, de asemenea, că evitarea meselor și băuturilor abundente noaptea târziu vă poate ajuta să dormiți mai bine și să vă simțiți mai odihnit dimineața. O masă bogată poate provoca indigestie care poate interfera cu somnul. Consumul de prea multe lichide noaptea poate cauza deplasări frecvente la baie.

 

Ce face ca perdelele și draperiile opace să fie diferite?

Funcția principală a perdelelor și draperiilor opace este de a bloca lumina din dormitor. Acestea sunt realizate din materiale dense și bine țesute, dar nu sunt neapărat grele. În mod normal, acestea sunt groase și izolate. Majoritatea opresc aproximativ 90% din lumina soarelui, în timp ce altele completează întunecarea camerei cu o capacitate de oprire 100%. De asemenea, ajută la eliminarea zgomotului, pentru un spațiu de dormit mai liniștit. Draperiile opace pentru camera unui bebeluș sunt un instrument excelent pentru noii părinți.
 
Perdelele opace pot transforma camera dvs. de zi într-un loc mai confortabil, oferind lumină redusă pentru seri de film sau de joc.
 
Acest lucru devine mai important pentru cei care lucrează în schimburi sau pentru cei care au programe de somn neregulate. Este ideal pentru muncitorii din tura de noapte, cei care călătoresc mult pentru munca lor și pentru cei care lucrează în viața de noapte. Perdelele opace vă pot ușura tranziția de la zi la noapte și vă pot îmbunătăți calitatea generală a somnului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii