Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

9 lucruri interesante despre congelatoare

ro

26 Aug, 2021 16:10 1891 Marime text

Congelatorul este într-adevăr un dispozitiv remarcabil. Deși designul lor le subevaluează influența asupra modului în care pregătim mâncarea și ne trăim viața, nu există nicio îndoială că congelatorul a îndeplinit un scop revoluționar.
 
În trecut, ar fi trebuit să ne aprovizionăm constant cu alimente proaspete cumpărate de la băcănii locale. Acum, cu congelatoare avansate disponibile pe scară largă, putem să ne aprovizionăm cu mese pentru mai multe săptămâni și să preparăm mâncăruri pe care să le putem congela, pentru o dată ulterioară. Nu numai asta, dar putem face ca legumele, ouăle și iaurtul să reziste mai mult.
 
Deci, pentru a sărbători această invenție fantastică, iată 9 lucruri interesante despre congelatoare pe care probabil nu le știați.
 

1. Active congelate

Deoarece mulți dintre noi se simt destul de limitați de finanțe, căutăm constant diferite moduri prin care putem economisi bani. Una dintre aceste modalități este reducerea facturii noastre alimentare. Într-un efort de a face acest lucru, scotocim în stocul nostru actual de alimente și ingrediente pentru a organiza diferite preparate. Se pare că peste o treime dintre noi (36%) intenționează să folosească alimente din congelatoarele noastre pentru a încerca să economisească bani.
 

2. Congelatoare pline de alimente

Punctul nr. 1 nu ar trebui să fie o surpriză - având în vedere că 72% dintre noi avem congelatoarele pline cu alimente. Dintre alimentele pe care este cel mai probabil să le depozităm într-un congelator sau o ladă frigorifică, 76% își țin carnea în congelator, iar 65% dintre noi ne păstrăm legumele acolo.
 

3. Capacitatea economică

Când ne uităm la specificațiile producătorului pentru un congelator, ne așteptăm ca statisticile să fie corecte. Cu toate acestea, există anumite anomalii când vine vorba de „capacitate”. Deși valorile nu sunt false, nici ele nu sunt realiste. Acest lucru se datorează faptului că producătorii elimină rafturile și sertarele, înainte de a măsura capacitatea. Cu toate acestea, deoarece veți utiliza aceste compartimente pentru a vă depozita alimentele, capacitatea producătorului nu ar trebui să fie luată în considerare. Prin urmare, capacitatea „adevărată” poate fi cu până la 25% mai mică decât cea menționată în specificații.
 

4. Decongelarea constantă

Doar 10% dintre noi ne dezghețăm congelatoarele în fiecare lună; în timp ce 14% dintre noi nu au făcut-o niciodată. Deși majoritatea oamenilor și-au dezghețat congelatorul în ultimii doi ani, specialiștii ne-ar recomanda să facem acest lucru anual (sau de două ori pe an). Acest lucru vă ajută nu numai să vă mențineți congelatorul mai eficient din punct de vedere energetic, ci și să îi extindeți durata de viață.
 

5. Depozite uitate

Poate că acest lucru explică de ce congelatoarele si lăzile noastre frigorifice sunt pline și de ce căutăm mâncare acolo când trebuie să economisim bani. Aproape jumătate dintre noi (43%) uităm că avem alimente congelate depozitate.
 

6. Defecțiuni frecvente

Cele trei defecțiuni de top atunci când vine vorba de congelatoare sunt:
 
  • Sertare rupte sau crăpate - 29%
  • Acumulare de gheață într-un congelator fără îngheț - 12%
  • Congelatorul nu păstrează temperatura corectă - 11%


7. Decongelare în caz de urgență

Peste o treime dintre noi (37%) depozităm mese gătite și congelate, în caz că avem nevoie de un fel de mâncare sau două, pentru urgențe.
 

8. Plin, dar total uitat

În ciuda faptului că multora dintre noi ne place să ne menținem congelatoarele sau lăzile frigorifice cât mai pline (a se vedea punctul nr. 2), aproape 1 din 10 dintre noi ne vom umple congelatorul cu alimente și totuși nu le vom folosi niciodată. Un nivel surprinzător de ridicat de 7% dintre persoane pare să fie dependent de asigurarea că au suficiente depozite de alimente pentru o zi ploioasă. Sau două. Sau trei.
 

9. Ne place rece, dar nu atât de rece

Credem că, datorită naturii congelatoarelor, acestea ar aprecia să fie depozitate într-un loc rece, cum ar fi un garaj. Cu toate acestea, nu toate congelatoarele și lăzile frigorifice au fost proiectate să funcționeze la astfel de temperaturi. Multe nu vor funcționa în medii de -15° C sau mai mici; dar unii producători, garantează că congelatoarele lor vor funcționa chiar și atunci când se confruntă cu un frig atât de extrem.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii