Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

8 sfaturi și trucuri pentru cuptorul cu microunde care îți fac viața mai ușoară

ro

25 May, 2022 15:10 2549 Marime text


Oricât de comod ar fi un cuptor cu microunde, cei mai mulți dintre noi nu îl folosesc la potențialul său maxim. Care sunt trucurile de gătit la cuptor cu microunde care economisesc timp și efort? Încercați aceste sfaturi și trucuri pentru cuptorul cu microunde pentru a vă simplifica gătitul și pentru a profita la maximum de acest aparat versatil.
 
Deși gătitul în cuptorul cu microunde nu va da rezultate de gurmand, este un economizor de timp util atunci când vă grăbiți. Fie că aveți nevoie de o masă la pachet sau de o pregătire mai rapidă a ingredientelor, aceste sfaturi și trucuri pentru cuptorul cu microunde vă ajută să vă faceți treaba.

1. Reduceți lacrimile de la ceapă

Vă întrebați cum să folosiți cuptorul cu microunde pentru a tăia o ceapă fără lacrimi? Tăiați capetele cepei și puneți-o întreagă la microunde timp de 45 de secunde. Căldura descompune compușii care cauzează lacrimi, astfelîncât să puteți tăia, felia și tăia cu ochii limpezi.

2. Înmuiați pâinea veche

Folosiți la maximum căldura unui cuptor cu microunde pentru a înmuia pâinea veche și crocantă. Pur și simplu înfășurați bucata de pâine într-un prosop de hârtie umed și puneți-o la microunde timp de 10 secunde. Adăugarea unui pahar de apă împreună cu pâinea oferă umiditate suplimentară pentru un rezultat mai bun.

3. Uscați ierburile proaspete

Uscarea ierburilor proaspete este unul dintre cele mai simple trucuri pentru cuptorul cu microunde pentru iubitorii de mâncare, sporind și păstrând aroma acestora pentru o varietate de rețete. Așezați ierburile într-un singur strat pe o farfurie căptușită cu prosop de hârtie și puneți-le la microunde timp de 30 de secunde. Întoarceți fiecare plantă și puneți-o la microunde la intervale de 30 de secunde până când sunt crocante și uscate, aproximativ 3-4 minute. Odată uscate și bine păstrate, ierburile se pot păstra timp de până la 1 an.

4. Prăjiți nuci

Prăjirea nucilor le adâncește aroma, dar să faceți acest lucru pe aragaz sau în cuptor necesită timp. În schimb, întindeți nucile pe o farfurie, într-un singur strat, și puneți-le la microunde la intervale de 1 minut. Amestecați și repetați până când acestea emit o aromă prăjită și sunt aurii.

5. Gătiți rapid ouăle

Deși rețetele la cuptor cu microunde pentru ouă nu oferă aceeași textură ca atunci când sunt gătite pe aragaz, acestea reprezintă micul dejun perfect în deplasare. Doar bateți două ouă și lapte într-o cană și adăugați un strop de brânză, sare, piper și ierburile preferate. Încălziți la cuptorul cu microunde timp de 90 de secunde, făcând o pauză la jumătatea timpului pentru a amesteca rapid ouăle. În aproximativ trei minute, aveți un mic dejun cald și sănătos pe care îl puteți lua cu dvs.

6. Preparați chipsuri de cartofi de casă

Folosiți unul dintre cele mai simple sfaturi și trucuri pentru cuptorul cu microunde pentru chipsuri de cartofi crocante și gustoase. Așezați felii subțiri de cartof pe o farfurie rezistentă la cuptorul cu microunde și stropiți-le cu ulei, sare și piper. După 5 minute în cuptorul cu microunde, acestea vor fi crocante, aurii și gata de savurat.

7. Gătiți bacon

Nimic nu se compară cu o felie crocantă de bacon cald, dar gătitul acestuia într-o tigaie este o treabă murdară. Reduceți mizeria și scurgeți baconul de excesul de grăsime, gătindu-l în cuptorul cu microunde. Așezați un castron răsturnat pe o farfurie și întindeți baconul peste castron, la microunde timp de 1 minut pentru fiecare felie. În câteva minute veți avea bacon crocant gata pregătit și în așteptare.

8. Gătiți legumele la aburi

Sfaturile și trucurile sănătoase pentru cuptorul cu microunde pot fi o alegere bună după ce v-ați făcut singur chipsurile și baconul. Din fericire, aproape orice legumă, de la broccoli la fasole verde, poate fi gătită la abur în cuptorul cu microunde pentru o masă rapidă și sănătoasă. Doar puneți legume congelate de mărimea unei mușcături într-un castron, adăugați o jumătate de cană de apă și acoperiți castronul cu un vas. Cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 2 minute, verificând și adăugând timp la intervale de 1 minut până când sunt gătite la gradul de coacere dorit.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii