Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5 semne că aveți nevoie de un laptop nou

ro

14 Oct, 2021 17:33 1920 Marime text

Laptopurile sunt grozave, cel puțin până când nu sunt și vă iau prin surprindere. Cheia este să recunoașteți faptul că laptopul dvs. Lenovo ThinkPad actual se apropie de sfârșitul vieții sale utile, astfel încât să puteți lua măsuri înainte de a începe să pierdeți prea mult timp și înainte ca dezastrul să apară. Pentru a vă ajuta, am creat o listă cu semne că aveți nevoie de un laptop Lenovo ThinkPad sau Lenovo IdeaPad nou.


Totul merge foarte încet

Unul dintre semnele revelatoare pe care laptopul le face peste ani și ani este când totul începe să se simtă lent. Aplicațiile nu se deschid instantaneu, ci vă fac să așteptați după ele. Pare să dureze o veșnicie ca să pornească. Comutarea între ferestre deschise sau file provoacă o pauză. V-ați obișnuit să mergeți să vă luați o cafea în timp ce așteptați copierea fișierelor.
 
Există modalități prin care vă puteți actualiza laptopul Lenovo ThinkPad pentru a ajuta la rezolvarea acestor probleme, dar în cele din urmă ajungeți la punctul în care nu mai există remedieri.
 

Nu puteți instala cel mai recent sistem de operare

Dacă doriți să eliminați sentimentul subiectiv din ecuație, Apple și Microsoft oferă o modalitate definitivă de a vă da seama că laptopul dvs. Lenovo ThinkPad este aproape de expirare. De fiecare dată când este lansată o nouă versiune de Windows sau macOS, companiile publică o listă cu specificațiile minime acceptate. Când laptopul dvs. nu mai poate descărca și rula versiunea curentă a sistemului său de operare (sau a oricărei aplicații critice), este timpul să îl înlocuiți.
 

Vă chinuiți să vă uitați la ecran

Unul dintre semnele unui laptop vechi este afișajul său. Rezoluția redusă, unghiurile de vizualizare deficitare, reproducerea slabă a culorilor și iluminarea de fundal slabă sunt semne că este timpul să obțineți ceva mai bun. Când vă aflați așezat în fața laptopului și vă chinuiți să vă uitați la ecran, este posibil să aveți nevoie de ochelari de lectură. Dar există șanse mari să aveți nevoie și de un laptop Lenovo ThinkPad nou.
 

Se blochează

Un computer care se blochează frecvent este o veste proastă. Blocarea poate duce la pierderea muncii, dacă se întâmplă în timp ce aveți un fișier nesalvat deschis. Poate corupe nu numai datele, ci și sistemul dumneavoastră. Și vă costă timp. De fiecare dată când computerul se blochează, trebuie să reporniți (și probabil că trebuie să scanați unitatea pentru a găsi fișierele deteriorate). Fiecare computer are un accident ocazional, dar când începe să se întâmple în mod regulat, este un semn că un laptop nou ar putea fi necesar.
 

Bateria nu rezistă

Unul dintre motivele cheie pentru a alege un laptop Lenovo ThinkPad în locul unui computer desktop este portabilitatea. În centrul acestei portabilități se află bateria. Când cumpărați un laptop Lenovo ThinkPad nou, acea baterie vă oferă ore de timp departe de prize electrice, astfel încât să puteți lucra practic de oriunde. Dar, pe măsură ce îmbătrânește, durata de viață a bateriei începe să se reducă. Când se întâmplă asta, aveți de ales. Puteți cumpăra o baterie nouă, dacă aceasta poate fi înlocuită. Din ce în ce mai mult, bateriile laptopurilor sunt acum integrate în carcasă. Acest lucru necesită programarea la un tehnician pentru a desface laptopul și a instala o baterie nouă, care poate fi costisitoare. Puteți ajunge la stadiul în care să descoperiți că bateria unui model de laptop mai vechi trebuie înlocuită, dar piesa nu se mai află în producție.
 
Când durata de viață a bateriei este în momentul în care sunteți efectiv blocat lucrând la un birou pentru a rămâne conectat, este un moment bun să vă întrebați dacă nu cumva merită să investiți într-unul nou. În acest moment, banii pot fi mai bine cheltuiți pe un laptop nou, în loc de o baterie de schimb.
 
Există și alte semne. Vi s-a uzat scrisul de pe tastatură. Rețeaua fără fir a devenit un blocaj. Uneori, un laptop mai vechi începe să se simtă ca o ancoră, decât ca un simbol al libertății.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii