Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

3 moduri de a avea mai multă grijă de anvelope pe timp de iarnă

ro

12 Sep, 2022 16:22 1537 Marime text

 
  • Anvelopele vehiculului dumneavoastră sunt puternic afectate de schimbarea anotimpurilor, mai ales atunci când afară se face frig. Parcarea într-un garaj peste noapte poate ajuta, dar mulți oameni nu au acces la unul, așa că mașinile lor rămân afară în cea mai rece parte a zilei. Protejați-vă setul de anvelope în această iarnă cu câteva sfaturi simple.
  • Iarna este unul dintre cele mai dificile anotimpuri pentru o mașină, iar iernile aici, în Europa de Est, pot fi deosebit de dure pentru vehicule. Zăpada, poleiul, înghețul și temperaturile de îngheț pot colabora pentru a deteriora exteriorul mașinii dvs., în special în zonele vulnerabile, cum ar fi cauciucul anvelopelor. Deși parcarea într-un garaj sau într-o parcare acoperită poate contribui în mare măsură la reducerea pagubelor produse de vremea rece, vor exista momente în care nu veți avea de ales decât să vă aventurați în aer liber.
  • Luând aceste măsuri pentru a avea grijă de setul dvs. de anvelope pe timp de iarna, puteți prelungi durata de viață a vehiculului dvs. și vă puteți asigura că dvs. și întreaga familie sunteți în siguranță pe drum.

Verificați des presiunea

Temperaturile de îngheț fac ca presiunea din anvelope să scadă. Acest lucru este periculos, deoarece poate cauza uzura neuniformă a anvelopelor, ceea ce duce la deteriorări care vor necesita înlocuire. De asemenea, este mai probabil să aveți o explozie atunci când anvelopa nu este la nivelul de presiune potrivit. De asemenea, este riscant pentru că, atunci când acționați frânele, vehiculul dvs. nu se va comporta la fel de previzibil atunci când anvelopele au o presiune scăzută.
 
Atunci când temperatura scade cu 10 grade, anvelopele dvs. pot pierde până la jumătate de kg pe centimetru pătrat, așa că urmăriți îndeaproape presiunea pe tot parcursul iernii. Dacă observați că presiunea este scăzută, umflați-le cât mai repede posibil și evitați să conduceți prea mult pe anvelope subinflate.

Schimbați-le

Dacă locuiți într-o zonă cu multă zăpadă și gheață, probabil că merită să luați în considerare posibilitatea de a vă schimba anvelopele sau cauciucurile în fiecare iarnă cu un set de anvelope de iarnă. Aceste anvelope au un profil mai strâns al benzii de rulare care reduce alunecarea, iar unele au chiar mici fragmente metalice care se prind de drum în condiții precare. De asemenea, acestea sunt fabricate dintr-un tip diferit de cauciuc care rămâne mai rigid la temperaturi scăzute, în timp ce anvelopele de vară sau chiar cele pentru toate anotimpurile tind să devină mai moi pe măsură ce se încălzesc.
 
Pentru a vă păstra anvelopele în stare bună, asigurați-vă că le schimbați înapoi cu celelalte pe măsură ce vremea se încălzește. Utilizarea anvelopelor de iarnă pe parcursul mai multor luni din an poate contribui, de asemenea, la prelungirea duratei de viață a ambelor seturi.

Examinați banda de rulare

Unii șoferi aleg să nu folosească anvelope de iarnă când nu e necesar din punct de vedere legal, așa că, dacă acest lucru se aplică în cazul dvs., este esențial să verificați banda de rulare a anvelopelor înainte ca vremea să se răcească prea mult. Dacă așteptați până la prima furtună de zăpadă sau de gheață, s-ar putea să constatați că anvelopele uzate vă fac mașina să alunece și să patineze pe șosele. Acest lucru este ilegal și foarte periculos pentru dvs. și pentru ceilalți șoferi din jurul dvs., așa că asigurați-vă că examinați banda de rulare la începutul sezonului.
 
Folosiți trucul bănuțului, lipind moneda cu susul în jos în interiorul benzii de rulare. Dacă puteți vedea capul de pe monedă, va trebui să înlocuiți anvelopele pentru siguranță. Pe măsură ce verificați adâncimea, ar trebui să vă uitați mai atent și la uzura benzii de rulare din jurul anvelopei. Dacă observați o uzură excesivă în mijloc, este posibil ca anvelopele să fie umflate prea mult, în timp ce uzura de pe margini ar putea însemna că conduceți cu presiune scăzută.
 
Protejați-vă pe dumneavoastră și pe ceilalți șoferi, având mai multă grijă de anvelopele dumneavoastră în această iarnă. De asemenea, puteți contribui la prelungirea duratei de viață a anvelopelor dvs. făcând câteva schimbări simple în obiceiurile dvs. în cea mai rece perioadă a anului.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii