Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Orașul Năvodari, în prag de a deveni stațiune balneoclimaterică

ro

31 Aug, 2013 19:25 1934 Marime text
Ministrul Eugen Nicolaescu a menționat faptul că va înainta Hotărârea de Guvern în cel mult o lună, dupa ce se vor primi toate avizele necesare.
“De aproximativ o jumătate de an Ministerul Sănătății în colaborare cu Ministerul Turismului lucrează la o reevaluare a activității balneoclimaterice din România. Am cerut Institutului din București să ne facă o reanalizare și drept urmare până acum am aprobat 20 de stațiuni și mai avem încă 10 printre care se află și Năvodari-ul. Sper ca în cel mult o lună să fie gata documentele necesare pentru a putea promova Hotărârea de Guvern.”  a declarat ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu.
În ședința de Consiliu Local din 22 august, autoritățile locale și-au dat avizul pentru ca orașul Navodari să primească și acest statut de stațiune balneoclimaterică, având în vedere importanța turistică prin prisma dezvoltării economice.
“Este un proiect de hotărâre pe masa Guvernului, pentru modificarea anexei cu orașele care sunt stațiuni balneoclimaterice. Mie mi-a venit la Asociația Orașelor un proiect ca să dau aviz consultativ. Am vorbit la Ministerul Sănătății,  la Institutul de Balneoclimatologie ca să introducem și Năvodari-ul pe această anexă pentru că și orașul nostru îndeplinește toate condițiile pentru a deveni stațiune balneoclimaterică.” a afirmat primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei.
Tot în cadrul sedinţei de Consiliu Local, primarul Nicolae Matei promitea că vor fi depuse toate eforturile pentru ca într-un timp cât mai scurt orașul Năvodari să intre pe harta staţiunilor balneare, precum Amara şi Mangalia. Iar acest lucru ar putea deveni realitate în cel mult 30 de zile, conform declaraţiilor ministrului Nicolăescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii