Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:01 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni, vreţi să vă angajaţi în Poliţie? Iată posturile disponibile! (document)

ro

09 Feb, 2016 00:00 9648 Marime text
 

O prioritate a Ministerului Afacerilor Interne este reducerea deficitului de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenţi de poliţie care vor avea ocazia să treacă în corpul ofiţerilor, bineînţeles, după promovarea examenului.

Astfel, pe site-ul jandarmi.ro a fost publicată situaţia posturilor din Poliţia Română propuse a fi încadrate prin trecerea în corpul ofiţerilor a agenţilor de poliţie.
 
În cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) - Brigada Combaterea Criminalităţii Organizate (CCO) Constanţa, sunt disponibile două posturi. La DCCO - Serviciul CCO Porturi Maritime, este disponibil un post. În cadrul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor (UTAI) Constanţa, este disponibil un post.
 
La nivelul Direcţiei de Poliţie Transporturi, la Secţia Regională a Poliţiei Transporturi (SRPT) Constanţa, sunt două posturi disponibile, iar la Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi (BJPT) Constanţa sunt tot două locuri disponibile.
 
În cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa este un post disponibil - la Comunicaţii şi Informatică, două posturi la Criminalistică, unul la Investigarea Criminalităţii Economice, 11 la Investigaţii Criminale, trei la Ordine Publică şi două la Rutieră.

2.500 de civili pot deveni polițiști​

Începând cu 15 februarie, vor fi iniţiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru posturi destinate structurilor operative. 

Cu alte cuvinte, „recrutare din surse externe“ înseamnă că un civil poate ajunge în cadrul structurilor operative dacă îndeplinește anumite condiții și depunde un dosar. 

MAI vine cu precizarea clară că absolvenții vor fi încadrați la termen, fără întârzieri. Mai mult decât atât, oficialii din minister admit că angajarea de civili în Poliție este o măsură excepțională, necesară însă pentru acoperirea deficitului de personal din MAI:

„Promoțiile 2016 ale școlilor MAI, reprezentând aproximativ 1.500 de absolvenți, agenți și ofițeri, vor fi încadrate la termen, fără întârzieri. De asemenea, luna aceasta vor începe concursurile pentru trecerea în corpul ofițerilor a 1.000 de agenți de poliție. Cele peste 2.000 de posturi din sursă externă sunt destinate încadrării de agenți și subofițeri pentru structurile operative ale ministerului.

Această măsură a încadrării din sursă externă este una de excepție, necesară pentru acoperirea deficitului de personal din MAI care s-ar putea accentua prin ieșirile la pensie ca urmare a intrării în vigoare de la 1 ianuarie 2016 a Legii pensiilor militare“, precizează MAI.

Ti-a placut articolul?

Comentarii