Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI a publicat Ordinul privind situația centralizată a clădirilor necorespunzătoare condițiilor de detenție. Printre ele şi IPJ Constanţa (document)

ro

17 Nov, 2017 10:14 1500 Marime text
Ieri, în Monitorul Oficial al României, numărul 901/16.XI.2017, a fost publicat Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 140/2017 privind situația centralizată a clădirilor care sunt necorespunzătoare din punctul de vedere al condițiilor de detenție.
 
Actul normativ pe care îl publicăm integral este semnat de ministrul de resort Carmen Daniela Dan.
 
Având în vedere prevederile art. IV alin. (7) și art. VI alin. (2) din Legea nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal,
în temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările și completările ulterioare,
ministrul afacerilor interne emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă situația centralizată a clădirilor în care sunt organizate și funcționează centre de reținere și arestare preventivă care sunt necorespunzătoare din punctul de vedere al condițiilor de detenție, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - (1) Situația centralizată a clădirilor necorespunzătoare din punctul de vedere al condițiilor de detenție se actualizează anual și se aprobă prin ordin al ministrului afacerilor interne, până la data de 1 mai a fiecărui an sau ori de câte ori este necesar ca urmare a luării unor măsuri care conduc la asigurarea unor condiții corespunzătoare de detenție.

(2) În cazul în care în situația clădirilor destinate cazării persoanelor private de libertate intervin modificări de natură a determina includerea în sau scoaterea din categoria clădirilor care asigură condiții corespunzătoare de detenție, comisia prevăzută la art. II din Legea nr. 169/2017 reevaluează situația acestora și întocmește un raport de constatare a modificărilor intervenite și reclasificare a clădirii analizate.

(3) Raportul prevăzut la alin. (2) se avizează de către șeful unității teritoriale de poliție în care este organizat și funcționează centrul de reținere și arestare preventivă și se înaintează Inspectoratului General al Poliției Române cu propunere de actualizare a situației centralizate a clădirilor necorespunzătoare din punctul de vedere al condițiilor de detenție, în termen de 10 zile.

(4) În baza raportului și a propunerii formulate, Inspectoratul General al Poliției Române transmite Ministerului Afacerilor Interne propunerea de reactualizare a situației prevăzute la alin. (1), până pe data de 5 a lunii curente pentru propunerile primite în luna anterioară.

(5) Prevederile alin. (2)-(4) se aplică în mod corespunzător și în cazul actualizării anuale a situației centralizate a clădirilor care sunt necorespunzătoare din punctul de vedere al condițiilor de detenție.

Art. 3. - Inspectorul general al Inspectoratului General al Poliției Române și șefii unităților teritoriale de poliție din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române la nivelul cărora sunt organizate și funcționează centre de reținere și arestare preventivă vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a dispozițiilor prezentului ordin.
 
Art. 4. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan  
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii