Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPP cere Senatului reluarea dezbaterilor privind Legea ANI

ro

06 May, 2010 15:19 2044 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

IPP cere Senatului reluarea dezbaterilor privind Legea ANI

Bucureşti, 6 mai 2010 ■ Institutul pentru Politici Publice (IPP) îşi manifestă dezamăgirea cu privire la modul în care Senatul României a tratat ieri problema funcţionării Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). IPP cere Senatului să nu mai amâne dezbaterea asupra noii Legi de funcţionare a ANI. Tergiversarea dezbaterii proiectului legii de funcţionare a Agenţiei poate afecta situaţia României în contextul apropiatului Raport de ţară asupra justiţiei.

Cerem reluarea de urgenţă a dezbaterilor din Senat pe marginea proiectului de lege, cu atât mai mult cu cât varianta adoptată săptămâna trecută în Camera Deputaţilor conţine o serie de prevederi care trebuie substanţial îmbunătăţite. De asemenea, solicităm Senatului să remedieze gravele restrângeri asupra  dreptului fundamental la informare a oricărui cetăţean român. Precizăm că  Institutul pentru Politici Publice va înainta o serie de propuneri concrete de amendare a proiectului de lege pentru funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Institutul îşi manifestă dezamăgirea legată de inconsecvenţa în cadrul procesului legislativ, din moment ce acelaşi proiect de lege a fost votat în Camera Deputaţilor iar la Senat, cele 2 Comisii reunite în şedinţă comună (Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi alături de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări)  s-au folosit de pretextul nepublicării Deciziei nr. 415/2010 a Curţii Constituţionale referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a anumitor articole din Legea nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate în Monitorul Oficial şi astfel au votat suspendarea dezbaterilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii