Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:51 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua a cincea – festivalul internaţional de film bucurești

ro

19 Apr, 2013 19:56 476 Marime text
Vineri, 19 aprilie, competiția B-EST IFF începe la Cinema Studio, ora 17.00, cu Epilogue / Epilog, „un Amour mai puțin disperat”, care a făcut turul festivalurilor europene de profil. Filmul va rula în prezența regizorului și va fi urmat de o scurtă sesiune de Q&A.
 
Tot în cadrul competiției, de la ora 19.00, va rula Love Building, mult-așteptatul  debut în regie al Iuliei Rugină. Un proiect 100% independent, filmul îi are drept protagoniști și producători pe Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol. Filmul va rula în prezența echipei.
 
Antiviral, regizat de Brandon Cronenberg, încheie seara la Cinema Studio, în secțiunea Panorama, de la ora 21.00. Antiviral este un film de gen ce trimite direct la filmografia tatălui său, David Cronenberg – într-un viitor nu foarte îndepărtat, fanii celebrităților au o nouă pasiune: să se injecteze cu virusurile unor boli de care suferă cei pe care-i adulează.
 
La NCRR – Studioul Horia Bernea, de la ora 17.00, va fi reluat în secțiunea necompetitivă Panorama Superstar, povestea neobișnuită a unui om obișnuit care se trezește, peste noapte, adulat de mulțimi întregi fără să știe cum, de ce, și mai ales ce să facă pentru ca lucrurile să revină la normal. De la ora 19:00, publicul cinefil va avea ocazia să vadă cel mai recent film al lui Fernando Meirelles, 360, un thriller existențial cu o distribuție de excepție (Rachel Weisz, Anthony Hopkins, Jude Law, Ben Foster, Jamel Debbouze, Moritz Bleibtreu). Programul de la NCRR va fi încheiat cu reluarea filmului din competiție Blancanieves.
 
Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, are loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea și sala Elvira Popescu.
 
Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Vă așteptăm.
 
.........................................................................................................................................................
 
Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) și al Insitutului Cultural Român (ICR).
 
Transportatori oficiali al festivalului: Air France și KLM
 
Clubul festivalului: Control
 
Parteneri oficiali: Le Boutique Hotel Moxa, Bristot, DHL, Beautik Haute Parfumerie
 
Mașina oficială a Festivalului este oferită de Autoklass – Centru autorizat de vânzări și service Mercedes-Benz
 
Parteneri tradiționali: Uniunea Cineaștilor din România, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Țăranului Român, Asociația Culturală Macondo, Independența Film, Institut Francais de Bucarest, British Council, American Cultural Center și Radio Guerrilla.
 
Parteneri media principali: Money TV și Money.ro
 
Parteneri media: Cocor Media Channel, Cațavencii, Dilema Veche, Șapte Seri, BeWhere!, Ring, Ziarul Centrul Vechi, Revista VIP, Ziarul Metropolis, Forbes, Cinemagia, Cinefan, CinemaRx, Koolhunt, Liternet, Cooperativa Urbana, Calendar Evenimente, Studentie.ro, Urban Things, LaUnCeai.ro, Blog de Cinema, Ziare.com, Orasulm.eu, AldMovieland.

Ti-a placut articolul?

Comentarii