Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Visa Europe derulează competiţia naţională de plată a taxelor cu cardul între oraşele din România

ro

03 Mar, 2013 14:37 1154 Marime text

●      Oraşul cu cele mai multe tranzacţii de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale la 1.000 de locuitori va fi desemnat câştigătorul competiţiei
●     Taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu cardul la POS-urile de la ghişeele administraţiilor fiscale, online şi la infochioşcurile din Bucureşti şi Ploieşti
 
Bucureşti, 1 martie 2013 – Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, organizează în perioada februarie-martie 2013 competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul şi contribuabilii care îşi achită impozitele cu cardul.
"Vrem să încurajăm contribuabilii şi autorităţile locale să devină susţinători activi ai plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul, întrucât beneficiile sunt numeroase. Autorităţile locale îşi pot optimiza resursele disponibile şi utilizează un mijloc de plată mai sigur şi mai rapid. În plus, contribuabilii îşi pot plăti taxele mai simplu, comod şi fără comision, ca şi în cazul cumpărăturilor la comercianţi", a precizat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.
Oraşul cu cele mai bune rezultate privind plata taxelor cu cardul va primi titlul de "Orașul viitorului" şi va fi premiat cu o expoziţie tehnologică interactivă, cu acces liber, în care vor fi prezentate publicului larg tehnologiile inovatoare de plăţi dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi.
Pentru a oferi şanse egale tuturor primăriilor care acceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul, oraşul câştigător va fi desemnat în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele şase sectoare din Bucureşti vor fi considerate în mod individual în cadrul competiţiei.   
Competiţia face parte din campania naţională de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale, derulată pentru al patrulea an consecutiv de Visa Europe şi băncile membre din România, în perioada februarie – martie 2013.
 
Modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul
Taxele şi impozitele pentru case, terenuri şi maşini, dar şi amenzile, pot fi plătite cu cardul în 188 de primării, la POS-urile instalate la ghişeele administraţiilor fiscale sau online. Lista primăriilor care acceptă plata cu cardul a taxelor şi impozitelor la ghişeu, precum şi adresele de website ale primăriilor care permit plata online, poate fi accesată AICI.
De asemenea, contribuabilii îşi pot achita taxele la infochioşcurile instalate în mai multe locaţii din Bucureşti şi Ploieşti. O listă cu locaţiile unde sunt instalate infochioşcuri este disponibilă AICI.
Reţeaua de primării unde se pot plăti online taxele şi impozitele locale s-a extins semnificativ în ultimii ani, întrucât internetul permite contribuabililor să-şi achite obligaţiile oricând, de oriunde şi, astfel, să evite cozile de la ghişee. Numărul primăriilor care acceptă plata online a taxelor şi impozitelor aproape s-a triplat în 2012 comparativ cu anul precedent, la 95 de municipalităţi. Contribuabilii îşi pot plăti taxele şi impozitele online pe www.ghiseul.ro sau pe site-urile primăriilor care oferă această facilitate.  
"Infrastructura de acceptare a plăţilor taxelor şi impozitelor cu cardul s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, iar acum este timpul ca investiţiile realizate să fie valorificate la maxim în favoarea primăriilor şi a contribuabililor. Visa Europe şi băncile membre din România vor continua să susţină dezvoltarea pe termen lung a sistemului naţional de plăţi electronice. Astfel, am vrut ca această competiţie să ofere oricărui oraş unde se acceptă plata cu cardul posibilitatea de a câştiga, indiferent de numărul de locuitori sau valoarea taxelor locale",  a adăugat Cătălin Creţu.
 
Topul primăriilor în funcţie de numărul de tranzacţii de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul realizate în 2012
Primele 10 oraşe în funcţie de numărul total al tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale reprezintă 75% din totalul tranzacţiilor la primăriile din România care acceptă plata cu cardul, potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe.
Numărul total al tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale realizate în România a crescut anul trecut cu 32% faţă de 2011, la 285.000 de plăţi electronice.
În acelaşi timp, valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România s-a majorat cu 34% în 2012 faţă de anul precedent, la peste 98 milioane de lei, susţinută de plăţile efectuate la POS (+37%). Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a rămas constantă anul trecut, la 344 lei.

 
 
Primăria  
1. Sector 1, Bucureşti  
2. Cluj-Napoca  
3. Sector 5, Bucureşti  
4. Sector 6, Bucureşti  
5. Sector 3, Bucureşti  
6. Sector 4, Bucureşti  
7. Braşov  
8. Galaţi  
9. Ploieşti  
10. Oradea  
11. Tîrgu Mureş  
12. Timişoara  
13. Sector 2, Bucureşti  
14. Constanţa  
15. Piteşti  
 
 
###
Despre Visa Europe
Visa Europe este o companie de plăţi deţinută şi operată de către băncile membre şi de către alţi furnizori de servicii de plăţi din 36 de ţări din Europa.
Visa Europe îşi desfăşoară activitatea în avangarda tehnologiei pentru a crea servicii şi o infrastructură care permit milioanelor de consumatori, comercianţi şi administraţii publice din Europa să facă plăţi electronice. Companiile membre emit carduri, încheie acorduri cu comercianţii şi determină valoarea comisioanelor.
Visa Europe gestionează volume mari şi costuri reduse pentru furnizarea de servicii companiilor membre. Profitul este reinvestit în vederea susţinerii capitalului şi rezervelor. În ultimii şase ani, Visa Europe a investit peste 1 miliard de euro în tehnologii noi şi infrastructură.
În Europa, există 466 milioane de carduri Visa şi 1 € din fiecare 6,75 € cheltuiţi este pe un card Visa. Segmentul cardurilor de debit reprezintă aproape 80% din portofoliul Visa şi cheltuielile efectuate cu carduri de debit Visa în Europa au depăşit 1.000 de miliarde euro (1.020 miliarde euro) în anul financiar 2012 (octombrie 2011 - septembrie 2012). Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa în Europa în 2012 au depăşit în premieră 200 miliarde euro (202 miliarde euro), reprezentând peste 20% din tranzacţiile procesate de Visa Europe.
Începând cu anul 2004, Visa Europe, fondată în Marea Britanie, este independentă de corporaţia globală Visa Inc., cu o licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa. Ambele companii acţionează în parteneriat pentru a asigura interoperabilitatea globală a plăţilor cu Visa.
Fiind un sistem de plăţi european, Visa Europe are capacitatea de a răspunde rapid la cerinţele specifice pieţei bancare europene şi ale clienţilor - deţinători de carduri şi comercianţi - şi să îndeplinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piaţă internă de plăţi.
Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.visaeurope.com.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii